ΚΟΣΜΟΣ

Πέρασε 25 χρόνια στη φυλακή για ένα έγκλημα που δεν έκανε ποτέ

Πέρασε 25 χρόνια στη φυλακή για ένα έγκλημα που δεν έκανε ποτέ

Χρειάστηκε 25 χρόνια για να αποδείξει την αθωότητά του.

Ο λόγος για τον 51χρονο σήμερα Τζόναθαν Φλέμινγκ, ο οποίος αποφυλακίστηκε πριν από λίγες μέρες ύστερα από 25 χρόνια παραμονής σε ένα κελί στις φυλακές της Φλόριντα για ένα έγκλημα που αποδείχτηκε ότι δεν έκανε ποτέ.

Το 1989 ο Φλέμινγκ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 25 ετών για μία δολοφονία που έγινε στο Μπρούκλιν κι ενώ τη στιγμή του φόνου εκείνος βρισκόταν στη Φλόριντα.

Τελικά, λίγο πριν εκπνεύσει η ποινή του αναιρέθηκαν όλες οι κατηγορίες και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Φλέμινγκ με επιστολή του στη Huffington Post περιγράφει τα συναισθήματά του:

«Με λένε Τζόναθαν Φλέμινγκ

Πριν από 25 χρόνια καταδικάστηκα για ένα φόνο που δεν έκανα σε ποινή φυλάκισης 25 ετών. Μπορείτε να φανταστείτε πως ένιωσα όταν άκουσα την ετυμηγορία του δικαστηρίου που έλεγε ότι είμαι ένοχος για ένα φόνο που έγινε ενώ εγώ ήμουν στη Φλόριντα, στη Ντίσνεϊλαντ με την οικογένεια μου; Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Καθημερινά μέσα στη φυλακή προσπαθούσα να κερδίσω την ελευθερία μου. Είχα γράψει επιστολές στον οποιονδήποτε πίστευα ότι θα μπορούσε να βοηθήσει και το μόνο που άκουγα ήταν «ΟΧΙ». Την περασμένη Δευτέρα η υπεύθυνη των φυλακών με κάλεσε και μου είπε ότι θα περάσω πάλι από δίκη.

Δεν ήξερα τι θα γινόταν, αλλά ένιωθα κάτι μέσα μου. Τελικά, ο εφιάλτης μου έφτασε στο τέλος του. Με έβαλαν σε αεροπλάνο- είχα να μπω σε αεροπλάνο από τότε που πέταξα για τη Ντίσνεϊλάντ. Όταν έφτασα στο δικαστήριο είδα την ομάδα νομικών που με εκπροσωπούσε και μου είπαν ότι θα με άφηναν ελεύθερο και θα με ανακήρυσσαν αθώο. Λύγισα, έβαλα τα κλάματα, τους πήρα αγκαλιά, μετά είδα την μητέρα μου. Πάντα με πίστευε γιατί ήταν μαζί μου στη Φλόριντα. Την αγκάλιασα τόσο σφιχτά και δεν την άφηνα να φύγει. Όταν η δικαστής μου ανακοίνωσε και επίσημα ότι είμαι αθώος πήρα την οικογένεια και τους φίλους μου και πήγαμε για φαΐ. Πήρα μια μεγάλη μπριζόλα και θυμήθηκα πως είναι το κανονικό φαγητό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βασικό στοιχείο που είχε χρησιμοποιηθεί για την καταδίκη του ήταν ένας λογαριασμός τηλεφώνου.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Αριθμός ρεκόρ στις δικαστικές πλάνες το 2013