ΚΟΣΜΟΣ

Ν. Κορέα: Δεν αναλαμβάνουν αστική ευθύνη οι μέτοχοι της εταιρίας

Ν. Κορέα: Δεν αναλαμβάνουν αστική ευθύνη οι μέτοχοι της εταιρίας

Η οικογένεια που κατέχει τις περισσότερες μετοχές στην πλοιοκτήτρια εταιρία της οποίας το πλοίο βυθίστηκε με αποτέλεσμα να χαθούν εκατοντάδες ζωές, θα αναλάβει τη νομική και την κοινωνική ευθύνη για το δυστύχημα, όχι όμως και την αστική, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της.

«Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, Γιου Μπιουνγκ Ουν και η οικογένειά του θα αναλάβουν όλη τη νομική και κοινωνική ευθύνη για το τραγικό δυστύχημα, αν χρειαστεί, ως μεγαλομέτοχοι της», δήλωσε στο Reuters ο Σον Μπιουνγκ Τζι.

Ο Γιου Μπιουνγκ Ουν είναι ο ιδρυτής μίας εταιρείας που πτώχευσε τη δεκαετία του 90 και της οποίας τα περιουσιακά στοιχεία ανήκουν σήμερα στην Chonghaejin Marine Co. Ltd, ιδιοκτησίας επενδυτικών κεφαλαίων που ελέγχουν οι δύο γιοι του – ο Γιου Ντάε Κιουν και ο Γιου Χιουκ Κι.

Οι εισαγγελικές αρχές πραγματοποίησαν εφόδους τόσο στην εταιρεία όσο και στο σπίτι του Γιου στο πλαίσιο της έρευνας για τη συγκέντρωση στοιχείων, ενώ οι ρυθμιστικές αρχές ερευνούν τις οφειλές της εταιρείας και τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό που διαθέτει ο Γιου και άλλα μέλη της οικογένειάς του.

Όπως είπε ο Σον: "εξ όσων γνωρίζω, δεν υπάρχουν οικονομικές παρατυπίες όπως φοροδιαφυγή ή μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων στην οικογένεια Γιου".

Διαβάστε επίσης:

Νότια Κορέα: Συγκλονιστική μαρτυρία δύτη