ΚΟΣΜΟΣ

Χιλιάδες κόσμου αποχαιρέτησαν τον Τίτο Βιλανόβα (video+pics)

Χιλιάδες κόσμου αποχαιρέτησαν τον Τίτο Βιλανόβα (video+pics)

Περίπου 53.000 άνθρωποι απέτισαν φόρο τιμής στον άτυχο Τίτο Βιλανόβα, από την ημέρα του θανάτου του, την περασμένη Παρασκευή, έως και σήμερα που έγινε η κηδεία του, στον χώρο που είχε διαμορφωθεί από το σύλλογο στο «Καμπ Νου».


Περίπου 12.068 άνθρωποι επισκέφθηκαν τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο «Καμπ Νου» για να πουν το τελευταίο αντίο στον Τίτο Βιλανόβα από τις 9 το πρωί μέχρι το μεσημέρι, ενώ το περασμένο Σάββατο φόρο τιμής απέτισαν 20.802 άτομα.

Εκτός από τα πλήθη των οπαδών, προσωπικότητες από ολόκληρη την Καταλονία και άτομα που συνδέονται με το σύλλογο είπαν το τελευταίο «αντίο», ανάμεσά τους ο πρόεδρος του συλλόγου, Σάντρο Ροσέλ, ο Ζοάν Λαπόρτα (πρώην πρόεδρος), ο Ενρικ Ρέινα, όλοι τους υπέγραψαν στα βιβλία μνήμης και απέδωσαν τα σέβη τους στην γιγάντια τοιχογραφία του Τίτο Βιλανόβα.

1500 άνθρωποι έδωσαν το παρών στον Καθεδρικό ναό της Βαρκελώνης για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Βιλανόβα, ο οποίος έχασε την περασμένη Παρασκευή την μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 45 ετών.

Τα λόγια των παιδιών του προκάλεσαν ακόμη μεγαλύτερη συγκίνηση στους παρευρισκόμενους. «Ήταν η πρώτη μου αγάπη. Ακόμη πιστεύω πωα θα γίνει κάτι και θα γυρίσει. Μου δίδαξε πολλά, αλλά ξέχασε να μου μάθει πως να ζω χωρίς εκείνον! Ο πατέρας μου ήταν δώρο για μένα και αφιέρωσε τη ζωή του στην Μπαρτσελόνα», είπε η κόρη του, Καρλότα, δίνοντας τη σκυτάλη στον αδερφό της, Αντριά.

«Ήταν αφοσιωμένος στην οικογένειά του. Ένας μαχητής. Όταν έμαθε πως έχει καρκίνο, το μόνο που τον ένοιαζε ήταν πώς θα ζήσουμε χωρίς εκείνον. Ήταν ένα πρότυπο για μένα. Το καλύτερό μου στα 17 χρόνια που βρισκόταν δίπλα μου. Μας έδωσε σπουδαία μαθήματα, μαθαίνοντάς μας ότι ποτέ δεν γνωρίζουμε πότε θα έρθει η ώρα μας. Να ξέρεις ότι είσαι ο φύλακας-άγγελός μου. Αναπαύσου εν ειρήνη, πατέρα»

Δείτε τη νεκρώσιμη ακολουθία