ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Κορέα: Οκτώ ακόμα σοροί ανασύρθηκαν από το ναυάγιο

Νότια Κορέα: Οκτώ ακόμα σοροί ανασύρθηκαν από το ναυάγιο

Οκτώ ακόμα σοροί ανασύρθηκαν το Σάββατο από το ναυάγιο του πλοίου Sewol στη Νότια Κορέα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 236, την ίδια ώρα που 66 ψυχές εξακολουθούν να αγνοούνται.

Με τις έρευνες μάλιστα να έχουν διακοπεί εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, οι ελπίδες «σιγοσβήνουν» και πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία πως κάποια θύματα δεν θα βρεθούν ποτέ.

Οι δύτες «αδυνατούν να βουτήξουν εξαιτίας των ισχυρών ρευμάτων και των μεγάλων κυμάτων που ενισχύει ο ριπαίος άνεμος», δήλωσε ο Κο Μιουνγκ Σουκ, εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.

«Έτσι, περισσότεροι από 100 δύτες, οι οποίοι πρόσφατα χρειάστηκε να εργαστούν σε ακραίες συνθήκες, περιμένουν μέχρι τα κύματα να κοπάσουν», συμπλήρωσε ο ίδιος, καταλήγοντας πως θα πρέπει να ανοίξουν ένα μονοπάτι όσο το μήκος των κάβων, που θα τους οδηγήσει έως το ναυάγιο του πλοίου το οποίο βρίσκεται σε βάθος 40 μέτρων.

Και μπορεί η αγωνία των συγγενών να είναι μεγάλη περιμένοντας το σύνολο των σορών να ανασυρθεί από το εσωτερικό του πλοίου, ωστόσο τα ισχυρά ρεύματα σε αυτό το σημείο έχουν ήδη μεταφέρει κάποιες σορούς στα ανοικτά.

Υπενθυμίζεται ότι το Sewol βυθίστηκε το πρωί της 16ης Απριλίου με 476 επιβαίνοντες, οι περισσότεροι από τους οποίους (352) ήταν μαθητές που πήγαιναν σχολική εκδρομή στο νησί Τζετζού, επιτείνοντας την αίσθηση της τραγωδίας…

Διαβάστε ακόμα:

Βίντεο: Επιβάτης προσπαθεί να σπάσει το τζάμι για να βγει από το πλοίο