ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Ματαιώθηκε η νέα απεργία του προσωπικού του μετρό

Λονδίνο: Ματαιώθηκε η νέα απεργία του προσωπικού του μετρό

Συνδικαλιστές ματαίωσαν τη νέα, τριήμερη απεργία του προσωπικού του μετρό του Λονδίνου μερικές ώρες πριν αρχίσει, απαλλάσσοντας εκατομμύρια επιβατών από μια δεύτερη εβδομάδα ταλαιπωρίας.

Το συνδικάτο RMT (Rail, Maritime and Transport), τα μέλη του οποίου πραγματοποίησαν μια 48ωρη απεργία την περασμένη εβδομάδα στην πρωτεύουσα διαμαρτυρόμενα για το κλείσιμο εκδοτηρίων εισιτηρίων και για περικοπές θέσεων εργασίας, ανακοίνωσε ότι ματαίωσε την απεργία έπειτα από συνομιλίες της τελευταίας στιγμής με τους επικεφαλής των μεταφορών.

Ο ασκών χρέη γενικού γραμματέα του RMT, ο Μικ Κας, δήλωσε ότι σημειώθηκε "σημαντική πρόοδος" στα επίμαχα θέματα.

"Προϋποθέσεις καταργήθηκαν, οι μισθοί προστατεύθηκαν και έχουμε πλέον ένα βιώσιμο πλαίσιο για να μιλήσουμε για τις προγραμματισμένες καταργήσεις θέσεων εργασίας και εκδοτηρίων εισιτηρίων. Ως αποτέλεσμα αυτής της προόδου, μπορούμε να αναστείλουμε την κινητοποίηση που επρόκειτο να αρχίσει απόψε και να πραγματοποιήσουμε τώρα περαιτέρω συνομιλίες γύρω από τα θεμελιώδη ζητήματα των περικοπών θέσεων εργασίας, υπηρεσιών καθώς και της ασφάλειας", τόνισε ο Κας σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η απεργιακή κινητοποίηση της περασμένης εβδομάδας προκάλεσε πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις και κόστισε στις εταιρείες εκατοντάδες εκατομμύρια στερλίνες σε απώλειες ωρών εργασίας και παραγωγικότητας.

Διαβάστε επίσης:

Λονδίνο: Χάος εξαιτίας της απεργίας