ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Διαδηλώσεις για την αποποινικοποίηση της κάνναβης

Γαλλία: Διαδηλώσεις για την αποποινικοποίηση της κάνναβης

Αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της Γαλλίας, άλλοι με ένα τσιγάρο στο στόμα και άλλοι με ένα φύλλο μαριχουάνας στο χέρι, παίρνοντας μέρος στην «παγκόσμια πορεία» για τη νομιμοποίηση της κάνναβης.

Στο Παρίσι, οι διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους κατόπιν αιτήματος οργανώσεων χρηστών κάνναβης, μεταξύ των οποίων η «Κάνναβη Χωρίς Σύνορα». Η συγκέντρωση συνοδεύτηκε με μουσική ρέγκε, ενώ οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «νομιμοποίηση για την ισότητα» και «ένα τσιγάρο μαριχουάνας για την τρύπα στην Ασφάλιση», το οποίο αναφερόταν στην κοινωνική ασφάλιση.

«Αρχικά ζητείται η νομιμοποίηση της κάνναβης για θεραπευτική χρήση. Και μετά το τέλος της απαγόρευσης», σημείωσε ο Φαρίντ Γκεϊούς, ιδρυτής της οργάνωσης «Κάνναβη Χωρίς Σύνορα».

Η «παγκόσμια πορεία για την κάνναβη», η οποία ξεκίνησε το 1999, προγραμματίζεται φέτος να γίνει σε περίπου 60 χώρες. Σε πολλές από αυτές, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς, οι ΗΠΑ ή η Γερμανία οι συγκεντρώσεις έγιναν στις 3 Μαΐου.

Σύμφωνα με το γαλλικό Παρατηρητήριο για τα Ναρκωτικά και την Τοξικομανία, 1,2 εκατομμύριο άνθρωποι καπνίζουν τακτικά κάνναβη (περισσότερο από 10 φορές τον μήνα) στη Γαλλία. Ο τζίρος από το λαθρεμπόριό της υπολογίζεται ότι ανέρχεται μεταξύ των 700 εκατομμυρίων και του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Φλόριντα: Η χειρότερη γειτόνισσα της ιστορίας! (video+photos)

Και όμως, αυτός είναι ο πιο χαζός κλέφτης! Διαβάστε τι έκανε!

Βρετανοί στρατιώτες ποζάρουν δίπλα σε νεκρούς Ταλιμπάν! (photos)

Κοπεγχάγη: Επεισόδια λίγο πριν τον τελικό της Eurovision (video)