ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανοί στρατιώτες ποζάρουν δίπλα σε νεκρούς Ταλιμπάν! (photos)

Βρετανοί στρατιώτες ποζάρουν δίπλα σε νεκρούς Ταλιμπάν! (photos)

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει έπειτα από τη δημοσίευση φωτογραφιών που απεικονίζουν Βρετανούς στρατιώτες να ποζάρουν με καμάρι δίπλα σε πτώματα Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία, μάλιστα, της χώρας επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησαν έρευνες για τις «ενοχλητικές» (όπως χαρακτήρισε) φωτογραφίες, ενώ εκπρόσωπός της τόνισε ότι «η υπόθεση εξετάζεται πολύ σοβαρά, ωστόσο δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε περισσότερα αυτή τη στιγμή».

Οι φωτογραφίες απαθανατίζουν βρετανικό στρατιωτικό προσωπικό να σκύβει δίπλα σε νεκρούς Ταλιμπάν, κάνοντας διάφορες χειρονομίες στην κάμερα, ενώ άλλες απεικονίζουν συντρίμμια αεροσκάφους σε μια βάση που πιστεύεται ότι είναι η «Bastion».

Σύμφωνα πάντως με το BBC, δύο μέλη της Royal Air Force έχουν ήδη αποσυρθεί λόγω του περιστατικού, ενώ οι σκηνές φέρεται να είναι από επίθεση που έγινε το Σεπτέμβριο του 2012, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους δύο πεζοναύτες και κατατρίφθηκαν έξι πολεμικά αεροσκάφη. Το μεγαλύτερο πλήγμα της αμερικανικής αεροπορίας από τον πόλεμο του Βιετνάμ...

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και το 2003, με το περίφημο σκάνδαλο «Abu Ghraib» , όταν κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο εικόνες από τα βασανιστήρια μελών του αμερικανικού στρατού σε Ιρακινούς αιχμαλώτους πολέμου.

Δείτε τις φωτογραφίες.

Διαβάστε ακόμα:

MERS: Στους 133 οι νεκροί στη Σαουδική Αραβία