ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί και εκρήξεις στο Σλαβιάνσκ

Πυροβολισμοί και εκρήξεις στο Σλαβιάνσκ

Σύμφωνα με αναφορές πυροβολισμοί και εκρήξεις σημειώνονται σήμερα το πρωί στο Σλαβιάνσκ, κοντά σε σημείο ελέγχου της πόλης, καθώς ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του κατά των δυνάμεων των φιλορώσων αυτονομιστών

Το RT αναφέρει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Σλαβιάνσκ, λίγες ώρες μετά τα δημοψηφίσματα στην περιοχή που δείχνουν ότι η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί την ανεξαρτησία από την Ουκρανία.

Ο ήχος σειράς εκρήξεων ακούστηκε σήμερα στην περιοχή του Σλαβιάνσκ, μία από τις εστίες της ένοπλης εξέγερσης στην ανατολική Ουκρανία, όπου αμφισβητούμενης νομιμότητας δημοψήφισμα για την απόσχιση της περιοχής είχε ως αποτέλεσμα το ηχηρό "ναι" του πληθυσμού.

Οι συγκρούσεις επανελήφθησαν, όπως σχεδόν κάθε μέρα, στο χωριό Αντρίφκα, που βρίσκεται επί της "γραμμής του μετώπου" στη νότια είσοδο της πόλης του Σλαβιάνσκ, η οποία είναι περικυκλωμένη από τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις, που εξαπέλυσαν "αντιτρομοκρατική επιχείρηση" στην περιοχή στις 2 Μαΐου.

Ο Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ, ο ισχυρός άνδρας του Σλαβιάνσκ, ανακοίνωσε ότι η συμμετοχή στο χθεσινό δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής ήταν της τάξης του 80%. Ο τοπικός ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ανατόλι Χμελεβόι, εκ των διοργανωτών της ψηφοφορίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι περιμένει ότι το ποσοστό που ψήφισε "ναι" θα πρέπει να ανέρχεται στο 90%, αφού "όσοι ψήφισαν, ψήφισαν 'ναι' ". Η Ιρίνα Μαρκίνα, μέλος της τοπικής εκλογικής επιτροπής, άφησε να εννοηθεί ότι περιμένει ότι το ποσοστό του "ναι" θα υπερβαίνει το 90%.

Στην ερώτηση εάν θα υπάρξει και δεύτερο δημοψήφισμα με ερώτημα αυτή τη φορά την ένωση με τη Ρωσία, ο Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ απάντησε: "Σε τρεις ημέρες, μπορούμε να οργανώσουμε δημοψήφισμα, ό,τι και να είναι αυτό".

Οι ψηφοφορίες που οργανώθηκαν χθες από τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, οι οποίες χαρακτηρίσθηκαν "παράνομες" από το Κίεβο και τη διεθνή κοινότητα, αφορούσαν την ανεξαρτητοποίηση των μονομερώς ανακηρυγμένων "λαϊκών δημοκρατιών" του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Διαβάστε επίσης:

Δημοψήφισμα – Ουκρανία: 89,07% υπέρ της ανεξαρτησίας στο Ντόνετσκ

Ρoή Ειδήσεων