ΚΟΣΜΟΣ

Απαγόρευσαν στον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα την είσοδο στην Ουκρανία

Απαγόρευσαν στον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα την είσοδο στην Ουκρανία

Οι Ουκρανοί απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα στον Πρόεδρο του Τμήματος των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα.

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης μετέβη στην Ουκρανία προκειμένου να συμμετάσχει στους εορτασμούς των 75ων γενεθλίων του Μητροπολίτη του Ντνετρόπετροφσκ κ. Ειρηναίου.

Οι ουκρανικές Αρχές τον σταμάτησαν στο αεροδρόμιο της πόλης και του έδωσαν γραπτή εντολή ότι απαγορεύεται να εισέλθει στη χώρα, χωρίς να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις.

«Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων έφτασε στο αεροδρόμιο του Ντνετρόπετροφσκ στις 9 Μαΐου για να λάβει μέρος στους εορτασμούς του ιεράρχη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Μετά από την εξέλιξη της επίσκεψης ο Μητροπολίτης Ντνετρόπετροφσκ μετέβη στο αεροδρόμιο, όπου και έλαβε από τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα το παράσημο του Αγίου Πρίγκιπα Δανιήλ και τα συγχαρητήρια του Πατριάρχη Μόσχας.

Τέλος ο κ. Ειρηναίος απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ, ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Κύριλλο για το παράσημο, εκφράζοντας παράλληλα την λύπη του για την απαγόρευση της εισόδου.

Πηγη exapsalmos.gr

Διαβάστε επίσης

Τίμιο Ξύλο από την Ι.Μ.Χιλανδαρίου Αγίου Όρους στη Ρωσία