ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο δημιουργός του κινηματογραφικού «Alien»

Πέθανε ο δημιουργός του κινηματογραφικού «Alien»

Ο Ελβετός υπερρεαλιστής ζωγράφος, γλύπτης, σκηνογράφος και δημιουργός του κινηματογραφικού "Άλιεν", ο Χ.Ρ Γκίγκερ, απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών, όπως μετέδωσε σήμερα η ελβετική τηλεόραση.

Γιός χημικού, ο Γκίγκερ ονομαζόταν στην πραγματικότητα Χανς Ρούντολφ. Γεννήθηκε το 1940 και πέθανε χθες Δευτέρα στη Ζυρίχη ύστερα από τραυματισμό του από πτώση, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός SRF και ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά του.

Ο Γκίγκερ έγινε γνωστός ως ο δημιουργός του "Άλιεν", του εξωγήινου χαρακτήρα που πρωταγωνιστούσε στην ομότιτλη ταινία επιστημονικής φαντασίας του Ρίντλεϊ Σκοτ το 1979.

Μάλιστα, το 1980 κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερων Οπτικών Εφέ για τη συγκεκριμένη ταινία.

Με σπουδές στην Αρχιτεκτονική και στο Βιομηχανικό Σχέδιο στη Ζυρίχη, ο Γκίγκερ με τα έργα του διερευνούσε τη σχέση ανάμεσα στο ανθρώπινο σώμα και τις μηχανές.

Το 1998, ίδρυσε το δικό του μουσείο στην πόλη Γκριγιέρ της κεντρικής Ελβετίας, όπου εκτίθενται πολλοί από τους πίνακές του, τα γλυπτά και τα κινηματογραφικά του σχέδια καθώς και η ιδιωτική συλλογή του με έργα τέχνης, στα οποία περιλαμβάνονται και πίνακες του Σαλβαντόρ Νταλί.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο γιατρός που εξέλιξε το εμβόλιο κατά της λέπρας

Ρoή Ειδήσεων