ΚΟΣΜΟΣ

Πολεμικά πλοία για άσκηση στη Σαγκάη

Πολεμικά πλοία για άσκηση στη Σαγκάη

Μοίρα του ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού, με τη συνοδεία του καταδρομικού κατευθυνόμενων πυραύλων Varyag, απέπλευσε από το Βλαδιβοστόκ προκειμένου να συμμετάσχει στη ρωσοκινεζική ναυτική άσκηση Naval Interaction 2014, ανέφερε στρατιωτικός αξιωματούχος στο RIA Novosti.

Προορισμός της μοίρας, στην οποία περιλαμβάνονται επίσης το μεγάλο ανθυποβρυχιακό πλοίο Admiral Panteleyev, το αμφίβιο Adrimral Nevelskoy, το αντιτορπιλικό Bystry, το δεξαμενόπλοιο llim και το ποντοπόρο ρυμουλκό Kalar, είναι η Σαγκάη.

«Κατά την άφιξη, οι ναυτικές δυνάμεις θα λάβουν μέρος σε κοινές ασκήσεις Ρωσίας – Κίνας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας», ανέφερε ο αξιωματούχος και πρόσθεσε ότι από πλευράς Κίνας θα συμμετάσχουν έξι πολεμικά πλοία.

Οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν ενώ αναμένεται η επίσημη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στη Σανγκάη, στις 20 Μαΐου, στη διάρκεια της οποίας θα επισφραγιστούν οι οικονομικοί δεσμοί της Ρωσίας με την Κίνα και στον τομέα της Ενέργειας, σύμφωνα με δηλώσεις του Κρεμλίνου.

Σημειώνεται ότι το Naval Interaction 2014 θα είναι η τρίτη φετινή κοινή άσκηση των δύο χωρών, που στόχο έχει την ενίσχυση της συνεργασίας των στόλων τους και την ανάπτυξη της ικανότητας να αντιμετωπίζουν διαφόρων ειδών απειλές στην ανοιχτή θάλασσα. Πέρσι τέτοιου είδους ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο στη Θάλασσα της Ιαπωνίας και συμμετείχαν συνολικά 20 πλοία και από τις δύο πλευρές.

ΠΗΓΗ

Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Διαβάστε επίσης

Αγορά του αιώνα για την Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας