ΚΟΣΜΟΣ

Τελεσίγραφο στις «δυνάμεις κατοχής» του Κιέβου: Μια ώρα για να φύγετε!

Τελεσίγραφο στις «δυνάμεις κατοχής» του Κιέβου: Μια ώρα για να φύγετε!

Nυχτερινό τελεσίγραφο στις «δυνάμεις κατοχής» του Κιέβου από τον «λαϊκό κυβερνήτη» Πάβελ Γκουμπάρεφ - Κρίσιμες ώρες στο Κίεβο και στις πόλεις του Ντονμπάς.

Μία ώρα για να αρχίσουν την αποχώρησή τους από τα εδάφη της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ» απηύθυνε πριν από λίγο ο λεγόμενος «λαϊκός κυβερνήτης» της Πάβελ Γκούμπαρεφ, ο οποίος είχε ανταλλαχθεί πρόσφατα με αιχμάλωτους Ουκρανούς αξιωματικούς.

Ο κ. Γκούμπαρεφ προειδοποίησε τους «Ουκρανούς κατακτητές» ότι τους έμεινε πολύ λίγος χρόνος για να ρίξουν τα παράνομα οδοφράγματά τους και να απομακρύνουν τα στρατιωτικά οχήματα από τις πόλεις του Ντονμπάς, διαφορετικά θα ξεκινήσει «η καθολική καταστροφή και του εξοπλισμού και του προσωπικού των φασιστών!».

Γράφοντας στο λογαριασμό του στο Facebook, που έχει εξελιχθεί και σε μηχανισμό συντονισμού του κινήματος των εξεγερμένων, ο κ. Γκούμπαρεφ ειδοποίησε τους πολίτες της περιοχής ότι κηρύσσεται από τις νέες Αρχές «κατάσταση πολέμου».

Νωρίτερα παρόμοιο τελεσίγραφο, 24 όμως ωρών, είχε απευθύνει και ο Σεργκέι Ζντριλιούκ, αναπληρωτής διοικητής της λαϊκής πολιτοφυλακής του Ντονμπάς, όπως λέγονται μαζί οι εξεγερμένες Περιφέρειες Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ. Ο στρατιωτικός ηγέτης είχε προειδοποιήσει ότι διαθέτει πλέον επαρκείς δυνάμεις και έχουν συγκροτηθεί ομάδες δολιοφθοράς με βαρύ οπλισμό, που θα αναλάβουν «να καταστρέψουν και να κάψουν» τα τεθωρακισμένα του Κιέβου, αν δεν αποσυρθούν άμεσα. Ορισμένες από αυτές τις ομάδες «είναι ήδη στις προωθημένες θέσεις τους», είπε ο διοικητής, που έκανε λόγο επίσης για σοβαρή ενίσχυση των «ενόπλων δυνάμεων του Ντονμπάς» από εθελοντές, οι οποίοι στρατεύονται μαζικά για να υπερασπίσουν τα σπίτια και τους ανθρώπους τους, αλλά και συμπαρασύρουν με το μέρος της νέας τοπικής ηγεσίας Ουκρανούς αστυνομικούς και στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας, που αυτομολούν μαζικά.

Προαλείφοντας μια ακόμη δύσκολη νύχτα για τις εξεγερμένες πόλεις, λίγο νωρίτερα ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας Αντρέι Παρούμπι ανακοίνωσε μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση ότι ο στρατός του Κιέβου ετοιμάζει «αποφασιστικές ενέργειες» ειδικά μετά τη σοβαρή ήττα, που υπέστη στις 13 του μηνός, όταν τουλάχιστον 7 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και 9 τραυματίστηκαν σε ενέδρα εναντίον στρατιωτικής φάλαγγας.