ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Ξύλο Ερντογάν με διαδηλωτές στην Τουρκία

Βίντεο: Ξύλο Ερντογάν με διαδηλωτές στην Τουρκία

Σε εξαιρετικά δυσχερή θέση βρίσκεται πλέον ο Τούρκος πρωθυπουργός, μετά την τραγωδία σε ανθρακωρυχείο της χώρας που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους

Τη στιγμή που οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και η οργή του κόσμου κατά της τουρκικής κυβέρνησης εντείνονται, με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα στην περιοχή της Σόμα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται ότι έχει αρχίσει να χάνει την ψυχραιμία του, καθώς νέο βίντεο με σοκαριστικές εικόνες κάνει το γύρο του κόσμου.

Μετά το χθεσινό σάλο που προκάλεσε βίντεο το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας και απαθανατίζει τον Ερντογάν να χτυπά έναν πολίτη που διαμαρτυρόταν στην πόλη Σόμα, όπως φαίνεται σε νέο βίντεο ο Τούρκος πρωθυπουργός επιτέθηκε σε διαδηλωτή, ο οποίος μάλιστα σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες είναι και συγγενής ανθρώπου που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα.

Κι αν στις χθεσινές εικόνες δεν φαινόταν καθαρά η επίθεση του Τούρκου πρωθυπουργού, τώρα πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τη βιοπραγία τόσο του ίδιου όσο και των ανδρών της ασφάλειά του, που χτύπησαν βάναυσα τον διαδηλωτή λίγο αργότερα.

Στο βίντεο, πλήθος κόσμου στη Σόμα τον αποδοκιμάζει. Στη συνέχεια φαίνεται ξεκάθαρα η επίθεση που γίνεται από δυο άνδρες που φορούν κοστούμια και πιθανότατα είναι άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του.

Στη συμπλοκή φαίνεται να παίρνει ενεργό μέρος και ο ίδιος ο Ερντογάν.

Η κατάσταση στην Τουρκία παραμένει έκκρυθμη μετά την εθνική τραγωδία, τη στιγμή που ο υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 302. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους για το πλέον πολύνεκρο βιομηχανικό δυστύχημα που έχει σημειωθεί στη χώρα ο υπουργός είπε ότι 18 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στο ανθρακωρυχείο.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Δεν θα ξεπεράσουν τους 302 οι νεκροί στο ανθρακωρυχείο

Τουρκία: Η τραγική ιστορία του πατέρα που πέθανε με το παιδί του

Τουρκία: Επιβεβαιώνει τον τραγικό απολογισμό η ιδιοκτήτρια εταιρία

Τουρκία: Χαστούκισε διαμαρτυρόμενο διαδηλωτή ο Ερντογάν; (video)