ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικός στόλος: Αποβατικές ασκήσεις στο Καλίνινγκραντ

Ρωσικός στόλος: Αποβατικές ασκήσεις στο Καλίνινγκραντ

Πάνω από 300 πεζοναύτες του ρωσικού Στόλου της Βαλτικής συμμετείχαν σε αποβατικές ασκήσεις στην περιοχή του Καλίνινγκραντ, όπου αντιμετώπισαν υποτιθέμενη επίθεση στην ακτογραμμή.

«Διεξάγουμε ασκήσεις καταστολής επιθέσεων σε παράκτιες περιοχές χρησιμοποιώντας ναυτική δύναμη πυρός και πραγματοποιώντας επιχειρήσεις στις ακτές, ενώ συμμετέχουν και αμφίβια σκάφη» ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία Τύπου του Στόλου.

Στο προσεχές μέλλον οι πεζοναύτες θα τελειώσουν τον κύκλο των ασκήσεων, ολοκληρώνοντας έτσι την εκπαίδευσή τους στις αποστολές θαλάσσιας και εναέριας μάχης. Οι τελικές εξετάσεις τους στον τομέα της μάχης θα είναι η συμμετοχή τους -σε επίπεδο τάγματος- σε ασκήσεις τακτικής.

Στην εκπαίδευση, εκτός από τους πεζοναύτες, λαμβάνουν μέρος 20 στρατιωτικά οχήματα, αμφίβια σκάφη, καθώς επίσης και αερόστρωμνα σκάφη Mordovia, κλάσης Zubr, τα οποία είναι τα μεγαλύτερα σε μέγεθος αποβατικά σκάφη τελευταίου τύπου στον κόσμο. Τα κλάσης Zubr αμφίβια σκάφη είναι σχεδιασμένα να μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό μαζί με αερομεταφερόμενες μονάδες, και να πραγματοποιούν απόβαση εν μέσω πυρών. Επίσης είναι εξοπλισμένα με νάρκες.

Πηγη Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Διαβάστε επίσης

Πούτιν: «Οι Έλληνες στη Κριμαία- Ήταν εκεί πριν από όλους μας