ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Μεταμόσχευση καρδιάς από χοίρο σε ανθρώπους!

ΗΠΑ: Μεταμόσχευση καρδιάς από χοίρο σε ανθρώπους!

Ελπίδα σε χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται σε αναμονή για μεταμόσχευση καρδιάς δίνουν τα αποτελέσματα αμφιλεγόμενης ιατρικής έρευνας.

Κάθε χρόνο, 1000 περίπου άτομα πεθαίνουν από επιπλοκές πριν καν βρουν συμβατό δότη, ωστόσο όλα αυτά ίσως αποτελέσουν σύντομα παρελθόν, καθώς οι μεταμοσχεύσεις καρδιάς από γενετικά τροποποιημένα ζώα – σύμφωνα με κορυφαίους επιστήμονες – δεν αποτελούν απλά αποκύημα επιστημονικής φαντασίας.

Και αυτό γιατί Αμερικανοί κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανό για 600 ημέρες έναν μπαμπουίνο, ο οποίος είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς από χοίρο.

«Απέχουμε 10 με 15 χρόνια από το να γίνει πραγματικότητα σε ανθρώπους», τόνισε ο καθηγητής Chris Mason από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, εξηγώντας στο Sky News τη σημασία της ιατρικής αυτής επανάστασης.

Από την πλευρά της, η Anne Higgs, η οποία βρίσκεται στη λίστα αναμονής για συμβατό δότη καρδιάς εδώ και τέσσερα χρόνια, τόνισε ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να χτυπά στο στήθος της η καρδιά ενός χοίρου.

«Είναι μια άλλη αντίληψη για τη ζωή», τονίζει και συμπληρώνει: «Θα το ήθελα πολύ! Θα μπορούσα να τρέξω σε όλο το Νιούκασλ με αυτή τη μικρή καρδούλα»…

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε εδώ τα τελίκα αποτελέσματα σε Δήμους και Περιφέρειες

Κολομβία: Τουλάχιστον 32 τα παιδιά που κάηκαν ζωντανά