ΚΟΣΜΟΣ

Ο επικεφαλής των Ταλιμπάν απαιτεί να εφαρμοστεί ο ισλαμικός νόμος

Ο επικεφαλής των Ταλιμπάν απαιτεί να εφαρμοστεί ο ισλαμικός νόμος

Ο φυγάς αρχηγός του Κινήματος των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TPP) έδωσε στη δημοσιότητα ένα μήνυμα μαγνητοσκοπημένο σε βίντεο με το οποίο ζητά από την κυβέρνηση την εφαρμογή του ισλαμικού νόμου – σαρία –, στη χώρα.


Ο Μολάνα Φαζλουλάχ στο οκτάλεπτο μήνυμά του απευθύνεται στους οπαδούς του από ένα κέντρο εκπαίδευσης το οποίο βρίσκεται σε μια ορεινή περιοχή η οποία δεν είναι γνωστό πού ακριβώς βρίσκεται.

«Ο σκοπός του αγώνα μας είναι να επιβάλουμε το νόμο του Αλλάχ στη γη του και στους πιστούς του», αναφέρει ο Φαζλουλάχ. «Έχουμε αποδεχθεί τη δύναμη και τις εντολές του Αλλάχ, ο πακιστανικός στρατός, οι υπηρεσίες κατασκοπείας και η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδεχθούν επίσης αυτές τις εντολές» αναφέρει επίσης. «Ζητώ από όλους τους βομβιστές αυτοκτονίας να είναι έτοιμοι να πολεμήσουν εναντίον των όπλων, των αρμάτων μάχης και των στρατοπέδων των δυνάμεων του κακού» συμπληρώνει ο Φαζλουλάχ στο βίντεο του.

Ο Φαζλουλάχ έγινε επικεφαλής των πακιστανών Ταλιμπάν πέρυσι, διαδεχόμενος τον Χακιμουλάχ Μεχσούντ, ο οποίος σκοτώθηκε σε επίθεση μη επανδρωμένου τηλεκατευθυνόμενου αμερικανικού αεροσκάφους.

Το μήνυμα του αρχηγού των Πακιστανών Ταλιμπάν έρχεται εν μέσω αναφορών για εσωτερική διαμάχη μεταξύ των ανταρτών και φαίνεται να είναι μια προσπάθεια στήριξής καθώς αντιμετωπίζει αντίσταση από τον Χαν Σαγνά, ο οποίος ελέγχει την περιοχή του νότιου Ουαζιριστάν.

Διαβάστε επίσης: Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν εκτόξευσαν ρουκέτες στην Καμπούλ