ΚΟΣΜΟΣ

Στο ζενίθ η πολιτική αντιπαράθεση στην Ιταλία

Στο ζενίθ η πολιτική αντιπαράθεση στην Ιταλία

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση σε όλο και πιο οξείς τόνους στην Ιταλία, τρεις ημέρες από πριν την λήξη της προεκλογικής περιόδου.


Ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο μιλώντας στο ιταλικό κοινοβούλιο υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι βρίσκεται σε απόγνωση, προσπαθεί να στηριχθεί στις πλατείες και στις δημόσιες ομιλίες» αλλά στην πραγματικότητα «ζει τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας».

Ο Γκρίλο πρόσθεσε ότι «μετά την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής τα μέλη του κινήματός του θα μεταβούν στην πλατεία του προεδρικού μεγάρου Κυρηνάλιου και δεν θα φύγουν από εκεί, μέχρις ότου παραιτηθεί ο πρόεδρος της δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος στερείται πολιτικής και κοινωνικής νομιμοποίησης».
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι ο οποίος συμμετείχε σε μια τηλεοπτική εκπομπή απάντησε ότι «την ερχόμενη Κυριακή θα ζήσουμε ένα ντέρμπι ανάμεσα σε όσους επικαλούνται τον τρόμο και σε όσους θέλουν την αλλαγή».

Σύμφωνα με τον Ρέντσι «το Κίνημα Πέντε Αστέρων έχει επιλέξει τον προπηλακισμό διότι στην πραγματικότητα έχει αρχίσει να φοβάται», αλλά η χώρα «έχει ανάγκη από αξιοπιστία, από ανθρώπους που να μπορούν να την αντιπροσωπεύσουν επάξια στην Ευρώπη».

«Δεν ανησυχώ για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, αισθάνομαι ότι το κλίμα εμπιστοσύνης και αισιοδοξίας συνεχίζει να ενισχύεται», υποστήριξε εξάλλου ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Στο μεταξύ ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κεντροδεξιού κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια», ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ενεπλάκη στην πολιτική αντιπαράθεση με απρόοπτο τρόπο: «Οι Ιταλοί πρέπει να γνωρίζουν ότι ο Γκρίλο, όταν ήταν κωμικός, έδινε παρατάσεις αν τον πλήρωναν με μαύρο, αδήλωτο χρήμα», υποστήριξε.
Μιλώντας σε έναν ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό στον οποίο παραχώρησε συνέντευξη, ο Μπερλουσκόνι είπε ακόμη ότι «ο Γκρίλο είναι ένας τρελός, ο οποίος θέλει να ισοπεδώσει τα πάντα».

«Μιλάμε για τον απόλυτο κίνδυνο, για μια τεράστια απειλή για την χώρα», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι και κάλεσε τους συμπατριώτες του «να καταλάβουν ότι το Κίνημα Πέντε Αστέρων δεν διαθέτει κανένα απολύτως πολιτικό πρόγραμμα».

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο: Έκαναν σεξ την ώρα... της δίκης για φόνο!