ΚΟΣΜΟΣ

Σιέρα Λεόνε: Τέσσερις νεκροί από αιμορραγικό πυρετό

Σιέρα Λεόνε: Τέσσερις νεκροί από αιμορραγικό πυρετό

Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους από ιογενή αιμορραγικό πυρετό στη Σιέρα Λεόνε.

Ένας, μάλιστα, από αυτούς επιβεβαιώθηκε από τις υγειονομικές υπηρεσίες ότι έπασχε από Έμπολα, σύμφωνα με το νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

«Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω επισήμως ότι ο Έμπολα έχει κάνει την εμφάνισή του σε ορισμένα χωριά», της περιοχής Κόιντου, που συνορεύει με τις νότιες επαρχίες της Γουινέας, δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών του υπουργείου, Δρ. Αμάρα Τζαμπάι, μιλώντας στο δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό SLBC.

Αρχικά ο Τζαμπάι είχε ανακοινώσει ότι και οι τέσσερις ασθενείς που πέθαναν έπασχαν από Έμπολα. Στη συνέχεια, ωστόσο διευκρίνισε ότι έχει επιβεβαιωθεί εργαστηριακά μόνο για το ένα θύμα, ενώ ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αναλύσεις για τους άλλους τρεις.

«Από τους τέσσερις θανάτους, μόνο για τον ένα επιβεβαιώθηκε ως αιτία ο ιός Έμπολα, μετά από δύο διαφορετικές εξετάσεις που έγιναν στο εργαστήριο του νοσοκομείου της Κενέμα. Εξετάζουμε ακόμη τα αίτια θανάτου των άλλων τριών ασθενών», πρόσθεσε.

Συνολικά στο νοσοκομείο του Κόιντου είχαν εισαχθεί για νοσηλεία με ύποπτα συμπτώματα έντεκα ασθενείς, από τους οποίους οι επτά είναι ακόμη εν ζωή.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η περιοχή αυτή της Σιέρα Λεόνε συνορεύει με τη νότια Γουινέα, όπου από τον Ιανουάριο έχουν αναφερθεί πολλοί θάνατοι από αιμορραγικό πυρετό.

Διαβάστε ακόμα:

Πόρτλαντ: Έπαιζε γυμνός βιολί στο δικαστήριο! (photo)

ΗΠΑ: 16χρονος σκότωσε ταξιτζή επειδή δεν έκοψε δρόμο! (photos+video)

Δυστύχημα σε τσίρκο: Θανάσιμη πτώση Βραζιλιάνου ακροβάτη! (video)

Βρετανία: Πήρε χάπι για τον πονόλαιμο και του έπεσε το δέρμα! (photos)

ΗΠΑ: Μαχητικό αεροσκάφος καταστρέφει εξωγήινο τέρας! (video)

Γαλλία – Έγκλημα πάθους: Ηλεκτρολόγος ευνούχισε το δήμαρχο!

Ιμαλάια: Έπεσε 21 μέτρα στον πάγο και σώθηκε από το Facebook! (video)

Καλιφόρνια: Ο γιος σκηνοθέτη του «Αγώνες Πείνας» ο δράστης του μακελειού! (phs+vid)