ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Πήρε χάπι για τον πονόλαιμο και του έπεσε το δέρμα! (photos)

Βρετανία: Πήρε χάπι για τον πονόλαιμο και του έπεσε το δέρμα! (photos)

Αίσθηση έχει προκαλέσει η μαρτυρία ενός 14χρονου μαθητή από το Έσεξ της Βρετανίας, ο οποίος μοιράστηκε τον εφιάλτη που είναι καταδικασμένος να ζει.

Το δέρμα του άρχισε να πέφτει όταν πήρε απλά ένα απλό χάπι ιβουπροφαίνης, προκειμένου να κατευνάσει τον πονόλαιμό του…

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο οργανισμός του Laurence McCalla είχε μια θανατηφόρα αντίδραση στο φάρμακο (που εμφανίζει 1 στα 500.000 άτομα), η οποία τον ανάγκασε να περάσει δύο μήνες στην εντατική, ενώ τον απείλησε σοβαρά ακόμα και με τύφλωση.

«Ήταν τρομακτικό. Μόλις που αναγνώρισα το γιο μου. Έκλεγε από τον πόνο και το φόβο, καθώς το δέρμα του κυριολεκτικά έπεφτε μπροστά στα μάτια μου. Δεν μπορούσα να τον αγγίξω και ούρλιαζε από την αγωνία», ανέφερε η 50 ετών μητέρα του άτυχου αγοριού, συνεχίζοντας:

«Φαινόταν σαν να είχε κόκκινες κάμπιες κάτω από τα χείλη του, επειδή ήταν τόσο πρησμένα. Τον πήγα στο νοσοκομείο όπου αρχικά μας έδωσαν μόνο αντιβιοτικά για δερματική λοίμωξη και μας έστειλαν σπίτι».

Η κατάσταση ωστόσο του Laurence γρήγορα χειροτέρεψε σε σημείο που πάλευε, όχι μόνο να φάει, αλλά να αναπνεύσει. Τότε ήταν που η Donnette τον πήγε σε έναν ειδικό δερματολόγο, ο οποίος διέγνωσε το σύνδρομο Stevens-Johnson, το οποίο οφείλεται σε αντίδραση στην ιβουπροφαίνη.

Σαν να μην έφθανε αυτό, η μητέρα του ενημερώθηκε ότι πάσχει από μία πιο σοβαρή μορφή του, την τοξική επιδερμική νεκρόλυση, για την οποία δεν υπάρχει κάποια γνωστή θεραπεία, ενώ η θνησιμότητά της ξεπερνά το 50%!

Οι γιατροί, μάλιστα, της έκοψαν τα φτερά δίνοντας 10% πιθανότητα ο γιος της να βγει ζωντανός από αυτή την περιπέτεια…

Ένα μήνα αργότερα, ο Laurence, έχοντας χάσει μεγάλο μέρος του δέρματός του, ενώ τα μάτια του είχαν βγάλει φουσκάλες απειλώντας τον με τύφλωση, μεταφέρθηκε ναρκωμένος σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο Νοσοκομείο Broomfield του Chelmsford.

Τον περασμένο Απρίλιο, όχι μόνο ανέκτησε τις αισθήσεις του, αλλά ήταν σε θέση να επιστρέψει σπίτι του, κάνοντας ωστόσο τακτικούς ελέγχους στα μάτια του, ενώ με τη βοήθεια συμβούλων πέρασε ξανά την πόρτα του σχολείου του.

«Ποτέ δεν θα μπορέσει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, ωστόσο είμαι απλά ευγνώμων που είναι ζωντανός», τονίζει τώρα η μητέρα του.

«Η συχνότητα του συνδρόμου Steven - Johnson είναι μία ανά 100 εκατομμύρια πακέτα που πωλούνται. Δυστυχώς, αυτή η αλλεργική αντίδραση είναι επίσης απρόβλεπτη», ανέφερε εκπρόσωπος κατασκευάστριας εταιρίας των συγκεκριμένων χαπιών, προσθέτοντας ότι αναγράφεται στις παρενέργειες…

Δείτε στο γκάλερι φωτογραφίες του άτυχου αγοριού.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEWSBOMB

ΜΑΘΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ: Μαχητικό αεροσκάφος καταστρέφει εξωγήινο τέρας! (video)

Γαλλία – Έγκλημα πάθους: Ηλεκτρολόγος ευνούχισε το δήμαρχο!

Καλιφόρνια: Ο γιος σκηνοθέτη του «Αγώνες Πείνας» ο δράστης του μακελειού! (phs+vid)