ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλορωσική συνεργασία στα ελικόπτερα Rachel

Γαλλορωσική συνεργασία στα ελικόπτερα Rachel

Η γαλλική αμυντική βιομηχανία Turbomeca, η οποία ανήκει στον όμιλο SAFRAN, είναι έτοιμη να επεκτείνει τη συνεργασία της με τις ρωσικές εταιρείες και ειδικότερα με την εταιρεία Klimov (της Αγίας Πετρούπολης).

Η συνεργασία είναι στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργίας ενός νέου κινητήρα ελικοπτέρου RTM322 που θα χρησιμοποιηθεί από το μεσαίας κατηγορίας πολλαπλού ρόλου ρωσικό ελικόπτερο RACHEL Αυτό δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου SAFRAN Μαξίμ Φαρίμπα στην 7η Heli Russia-2014, την διεθνή έκθεση βιομηχανίας ελικοπτέρων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα (22-24 Μαΐου) λίγο έξω από τη Μόσχα.

«Ο κινητήρας Arrius 2G1 είναι ήδη εγκατεστημένος στο πολλαπλής χρήσης ελικόπτερο Ka-226T και ο κινητήρας Ardiden 3G στο νέο ελικόπτερο Ka-62. Τώρα θα επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την εταιρεία Klimov, στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός κινητήρα για το ρωσικό ελικόπτερο RACHEL», δήλωσε ο Φαρίμπα.

Από την πλευρά του ο γενικός σχεδιαστής της Klimov Αλεξέι Γκριγκόριεφ δήλωσε στο πρακτορείο ARMS-TASS ότι η ρωσική πλευρά ενδιαφέρεται για τον συγκεκριμένο κινητήρα, όχι μόνο για την εφαρμογή του στα ρωσικά ελικόπτερα, αλλά και για της διάθεση του στην παγκόσμια αγορά. «Είναι πολύ σημαντικό να περιληφθεί στο πρόγραμμα συνεργασίας μεταφορές τεχνολογίων», πρόσθεσε ο Γκρογκόριεφ.

Διαβάστε επίσης

Έκλεψαν προτομή ήρωα!