ΚΟΣΜΟΣ

Στη Σερβία ο Πατριάρχης Μόσχας

Στη Σερβία ο Πατριάρχης Μόσχας

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος θα επισκεφθεί σύντομα τη Σερβία και τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και θα διαμείνει και στο Κόσσοβο, ανακοίνωσε το Πατριαρχείο της Μόσχας, όπως μεταδίδει το θρησκευτικό πρακτορείο ενημέρωσης (VIA).

Ο Πατριάρχης Κύριλλος ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί σύντομα τη Σερβία και ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης θα διαμείνει και στο Κόσσοβο, στη διάρκεια δεξίωσης προς τιμήν του στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Η Ρωσική Εκκλησία, όπως είπε, εξακολουθεί "να ανησυχεί για τη θέση των ιερών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των Σέρβων που ζουν στο Κόσσοβο".

"Προσευχόμαστε για τα αδέλφια μας και υψώνουμε φωνή για την προστασία τους" ανέφερε ο Πατριάρχης Μόσχας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ουκρανία, ο Πατριάρχης Μόσχας προσφέρθηκε για "ειρηνευτική αποστολή" της Εκκλησίας, με στόχο την εδραίωση διαλόγου "μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών".

"Η τραγωδία στην Ουκρανία- είναι δική μας τραγωδία" ανέφερε ο Πατριάρχης Κύριλλος και πρόσθεσε ότι η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, που είναι σε κανονική ενότητα με το Πατριαρχείο Μόσχας, έχει ενορίες τόσο στο ανατολικό όσο και στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας. Η Εκκλησία δεν είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει πολιτικά συμφέροντα, πρόσθεσε.

Ο Πατριάρχης ανέφερε ότι συνεχάρη για την εκλογή του τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο.

Διαβάστε επίσης

Εκστρατεία Τούρκων διανοούμενων για να μείνει τζαμί η Αγ. Σοφία