ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Στάσιμος ο αγωγός South Stream όσο δεν αλλάζει στάση για Ουκρανία

Ρωσία: Στάσιμος ο αγωγός South Stream όσο δεν αλλάζει στάση για Ουκρανία

Δεν θα προχωρήσει το σχέδιο για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream, που θα συνδέει την Ιταλία με τη Ρωσία όσο η τελευταία δεν αλλάζει θέση για την Ουκρανία, δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ που είναι αρμόδιος για θέματα Ενέργειας, Γκίντερ Έτινγκερ.

«Θα ξαναρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις όταν ο Ρώσος εταίρος συμμορφωθεί εκ νέου με το διεθνές δίκαιο και θα είναι έτοιμος για μια εποικοδομητική συνεργασία στη βάση του δικαίου μας για την ενέργεια», δήλωσε ο Έτινγκερ στην κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Ζόνταγκτσαϊτουνγκ» (FAS).

«Στη σημερινή κατάσταση, με μια κατάσταση σχεδόν εμφυλίου πολέμου στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας και καθώς η Μόσχα δεν αναγνωρίζει την κυβέρνηση του Κιέβου, δεν θα καταλήξουμε ασφαλώς σε τίποτε στις διαπραγματεύσεις μας», συνέχισε.

Ο South Stream, που θα κατασκευαστεί από τη ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom και τον ιταλικό ενεργειακό όμιλο ENI, θα συνδέει τη Ρωσία με τη Βουλγαρία, μέσω της Μαύρης Θάλασσας, παρακάμπτοντας την Ουκρανία και θα συνεχίζει προς την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Σερβία, την Ουγγαρία, τη Σλοβενία και ενδεχομένως την Αυστρία.

Διαβάστε ακόμα:

Η Μόσχα έχει έτοιμο υπερπύραυλο, που διαπερνά κάθε ασπίδα