ΚΟΣΜΟΣ

Τα αγέννητα μωρά νιώθουν το άγχος της μητέρας! (pics)

Τα αγέννητα μωρά νιώθουν το άγχος της μητέρας! (pics)

Θα έπρεπε να είναι ένα από τα πιο ήρεμα «αξιοθέατα» αλλά πόσο είναι τελικά;

Οι επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ειδικό σκάνερ που αποτυπώνει με 3D φωτογραφίες το μωρό μέσα στη μήτρα. Κι ενώ όλοι νομίζουμε ότι τα μωράκια είναι προστατευμένα από όλους εκεί, στην πραγματικότητα και όπως αποδεικνύουν οι εικόνες, κάτι τέτοιο δε συμβαίνει.

Η αξιοσημείωτη εικόνα απαθανατίστηκε στο πλαίσιο μιας μελέτης που δείχνει αγέννητα παιδιά να αγγίζουν τα πρόσωπά τους πιο συχνά όταν η μητέρα τους ήταν ανήσυχη, ανήμπορη ή υπό πίεση.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αντιλαμβάνονται όλους τους προβληματισμούς της μητέρας και προσπαθούν να τα απαλύνουν με το άγγιγμα του προσώπου τους.

Αν και προηγούμενες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι τα μωρά είναι ικανά να νιώσουν το στρες στη μήτρα, αυτό πιστεύεται ότι είναι η πρώτη έρευνα που προσφέρει φωτογραφικά αποδεικτικά στοιχεία.

Οι μητέρες ερωτήθηκαν για το επίπεδο του στρες στο μήνα που πέρασε σε κάθε σάρωση και τα βίντεο αναλύθηκαν για να δούμε πόσο συχνά τα αγέννητα μωρά άγγιξαν τα πρόσωπά τους. Συνολικά, τα οκτώ κορίτσια και τα επτά αγόρια το έκαναν 342 φορές.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης πως εκείνα των οποίων οι μητέρες ήταν υπό πίεση είχαν περισσότερες πιθανότητες να χρησιμοποιούν το αριστερό τους χέρι όταν αγγίζουν το πρόσωπό τους.

Αυτό είναι σημαντικό αφού η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, υπερκινητικότητας, ο αυτισμός, η κατάθλιψη και η σχιζοφρένεια είναι όλο και πιο συχνά φαινόμενα σε άτομα που είναι αριστερόχειρες.

Διαβάστε επίσης: Κρέμασε το νεογέννητο μωρό στο νυφικό της! (pics+ video)