ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ο Πούτιν βράβευσε μεγιστάνες που επένδυσαν στη Χειμερινή Ολυμπιάδα

Ρωσία: Ο Πούτιν βράβευσε μεγιστάνες που επένδυσαν στη Χειμερινή Ολυμπιάδα

Τιμητικές διακρίσεις σε Ρώσους δισεκατομμυριούχους, οι οποίοι επένδυσαν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι, απένειμε σήμερα, Τρίτη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος τίμησε για την συνεισφορά τους στους πιο ακριβούς Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες μια σειρά μεγάλους επενδυτές, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Sberbank, Γκέρμαν Γκρεφ, ο επικεφαλής του ΔΣ της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, αλλά και οι μεγιστάνες Βλαντιμίρ Ποτάνιν και Όλεγκ Ντεριπάσκα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλέστηκε πρόσωπα που παρακολούθησαν την τελετή.

Η εκδήλωση ήταν ιδιωτική και κλειστή για τα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει ερωτηθείς σχετικά από τη Βενταμόστι.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Σότσι εκτιμάται ότι κόστισαν περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς ο πρόεδρος Πούτιν ήθελε μέσα από ένα φαντασμαγορικό θέαμα να παρουσιάσει στον κόσμο την εικόνα μιας σύγχρονης και δυναμικής Ρωσίας.

Επικριτές του Κρεμλίνου κατήγγειλαν ότι υπήρξαν φαινόμενα διαφθοράς στην ανάθεση των ολυμπιακών έργων, αλλά δεν έχει ξεκινήσει καμιά έρευνα σχετικά με αυτούς τους ισχυρισμούς.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες κύλησαν ομαλά, αλλά συνέπεσαν χρονικά με την κορύφωση των μαζικών διαδηλώσεων στην Ουκρανία και την ανατροπή του φιλορώσου προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς.

Λίγο αργότερα η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας, προκαλώντας τη χειρότερη κρίση με τη Δύση από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Το Κρεμλίνο τον περασμένο μήνα επιβεβαίωσε ότι απένειμε 300 τιμητικά μετάλλια σε δημοσιογράφους και εργαζόμενους σε μέσα ενημέρωσης για την κάλυψη των γεγονότων στην κρίση της Ουκρανίας.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στο Κρεμλίνο έχουν δεχτεί κριτική εντός και εκτός Ρωσίας για προκατειλημμένη κάλυψη των εξελίξεων στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Πούτιν - Μέρκελ στη Γαλλία