ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Αντιστάθηκε σε σεξουαλική επίθεση και την πυροβόλησαν

Ινδία: Αντιστάθηκε σε σεξουαλική επίθεση και την πυροβόλησαν

Μία γυναίκα, έξω από το σπίτι της στη βορειοανατολική Ινδία, επειδή προσπάθησε να αντισταθεί όταν πήγαν να την κακοποιήσουν σεξουαλικά, πυροβόλησαν εξ επαφής φερόμενοι ως αντάρτες.

Πέντε ένοπλοι εισέβαλαν την Τρίτη στο σπίτι της γυναίκας σε ένα απομακρυσμένο χωριό στο κρατίδιο Μεγκαλάγια και αφού κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο τα πέντε παιδιά και τον σύζυγό της, τής επιτέθηκαν σεξουαλικά.

Όταν η γυναίκα, που ήταν περίπου 35 ετών, αντιστάθηκε οι άνδρες την πυροβόλησαν έξι φορές στο κεφάλι με ένα τουφέκι, μπροστά στα μάτια των παιδιών της, σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας.

Οι άνδρες φέρονται να ανήκουν στον Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό της φυλής Γκάρο (GNLA), μια ομάδα ανταρτών που δρα στην περιοχή και επιθυμεί τη δημιουργία ενός αυτόνομου κράτους για τη φυλή Γκάρο.

Σημειώνεται ότι ο GNLA, που χαρακτηρίστηκε τρομοκρατική οργάνωση το 2012 από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ινδίας, κατηγορείται από τις αρχές για πολλές υποθέσεις ανθρωποκτονιών, απαγωγών και εκβιασμών.

Οι τελευταίες επιθέσεις εναντίον γυναικών στην Ινδία που ήρθαν στη δημοσιότητα έχουν προκαλέσει, πάντως, κατακραυγή τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό. Η υπόθεση, κυρίως, δύο κοριτσιών 14 και 16 ετών που βιάστηκαν ομαδικά και βρέθηκαν απαγχονισμένες σε ένα δέντρο την προηγούμενη εβδομάδα στο βόρειο κρατίδιο, Ουτάρ Πραντές, είναι ενδεικτική.

«Είναι μια φοβερή υπόθεση, χαρακτηριστική του τι συμβαίνει στη χώρα», δήλωσε η Μανέκα Γκάντι, υπουργός αρμόδια για θέματα γυναικών και παιδιών, υπογραμμίζοντας ότι η νέα κυβέρνηση της χώρας, που ορκίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, θα αντιμετωπίσει με αυστηρότητα το θέμα των βιασμών.

«Όπως τόσοι πολλοί στην Ινδία, είμαστε και εμείς σοκαρισμένοι από αυτές τις βίαιες σεξουαλικές επιθέσεις και δολοφονίες», δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ.

Διαβάστε ακόμα:

Φινλανδία: Εντοπίστηκαν πέντε λείψανα εμβρύων σε αποσύνθεση