ΚΟΣΜΟΣ

Αγγλία: Θάνατος νεογέννητου από μολυσμένο υγρό σε κλινική

Αγγλία: Θάνατος νεογέννητου από μολυσμένο υγρό σε κλινική

Ένα νεογέννητο πέθανε από σηψαιμία και 14 ακόμη αρρώστησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας νεογνών στην Βρετανία, εξαιτίας, ενός μολυσμένου υγρού ενδοφλέβιας έγχυσης, όπως τουλάχιστον έχουν δείξει τα πρώτα στοιχεία της σχετικής έρευνας που διεξάγεται.

Συνολικά, 15 μωρά σε έξι νοσοκομεία της Αγγλίας προσβλήθηκαν από αυτό το βακτήριο, τον κηρώδη βάκιλλο, σύμφωνα με την υπηρεσία δημόσιας υγείας της Αγγλίας (PHE).

"Πολλά από τα μωρά αυτά ήταν πρόωρα, πολύ ευάλωτα και ένα μωρό δυστυχώς πέθανε. Τα άλλα ανταποκρίνονται καλά στην θεραπεία με αντιβιοτικό", δήλωσε μια εκπρόσωπος της PHE.

Σύμφωνα με την υπηρεσία αυτή, οι περιπτώσεις αυτές "συνδέονται στενά" με παρτίδες ενός υγρού που χορηγείται ενδοφλεβίως στα νεογέννητα για την σίτισή τους.

Οι έρευνες που έγιναν στην επιχείρηση ITH Pharma που παράγει το ύποπτο για την μόλυνση υγρό επέτρεψαν να εντοπιστεί "ένα περιστατικό το οποίο μπορεί να αποτελεί την πηγή της μόλυνσης", σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το μωρό που πέθανε την 1η Ιουνίου νοσηλευόταν στο νοσοκομείο παίδων του Λονδίνου “Guy’s and St Thomas”, όπου η μόλυνση εντοπίστηκε την παραμονή, σύμφωνα με εκπρόσωπο του νοσηλευτικού αυτού ιδρύματος, στο οποίο άλλα δύο μωρά έχουν μολυνθεί.

Τα άλλα μωρά που έχουν μολυνθεί νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας νεογνών σε δύο άλλα νοσοκομεία του Λονδίνου και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα του Μπράιτον, του Κέμπριτζ και του Λούτον.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Οι χειρότερες καταιγίδες εδώ και 170 χρόνια