ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Οι χειρότερες καταιγίδες εδώ και 170 χρόνια

Βρετανία: Οι χειρότερες καταιγίδες εδώ και 170 χρόνια

Οι χειρότερες καταιγίδες των τελευταίων 170 χρόνων θα χτυπήσουν τη Μεγάλη Βρετανία αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Ενδεικτικά, μέσα όπως η Express και η Mirror, μεταδίδουν ότι η Βρετανία θα πληγεί από τις χειρότερες χαλαζοθύελλες που έχει δει η χώρα από το 1843. Και κάνουν λόγο για μια "άγρια και χαοτική έναρξη" του καλοκαιριού εξαιτίας των "μουσώνων και των τυφώνων".

"Το χαλάζι θα έχει μέγεθος μπάλας του κρίκετ και θα προκαλέσει καταστροφές" γράφει η express.co ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 32,6° Κελσίου.

Σύμφωνα πάντως με πιο... ψύχραιμα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, όπως το BBC, υπάρχει πρόβλεψη πράγματι για έντονα καιρικά φαινόμενα, όμως όχι για Αρμαγεδδώνα!

Η μετεωρολογική πρόβλεψη που μεταδίδει το BBC, καταιγίδες αναμένονται στην Αγγλία, την Ουαλία και τη νότια Σκωτία και καλεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί για το ενδεχόμενο πλημμυρών.

Πάντως οι αρχές έχουν κηρύξει σε κίτρινο συναγερμό το νησί, δηλαδή στο δεύτερο επίπεδο και όχι το πρώτο και πιο επικίνδυνο κόκκινο επίπεδο συναγερμού.