ΚΟΣΜΟΣ

Όλοι… πανηγυρίζουν στις βουλευτικές εκλογές στο Κόσοβο

Όλοι… πανηγυρίζουν στις βουλευτικές εκλογές στο Κόσοβο

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στο Κόσοβο αναδεικνύουν νικητή το Δημοκρατικό Κόμμα (DPK) του Χασίμ Θάτσι.

Όπως ανακοίνωσε η κεντρική εκλογική επιτροπή με καταμετρημένο το 3% των ψήφων το κόμμα του Θάτσι λαμβάνει το 30,56% των ψήφων.

Δεύτερο έρχεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η Δημοκρατική Ένωση Κοσόβου του Ίσα Μουσταφά με 27,19% και ακολουθούν ο σερβικός συνασπισμός Srpska με 8,61% και το κίνημα Αυτοδιάθεση με 7,28%.

Τα αποτελέσματα αυτά δεν θεωρούνται ενδεικτικά του τελικού αποτελέσματος ανακοινώθηκε από την κεντρική εκλογική επιτροπή. Στην κοινή γνώμη επικρατεί σύγχυση αφού στους δρόμους της πρωτεύουσας του Κοσόβου, Πρίστινα, πανηγυρίζουν τη νίκη οι υποστηρικτές του κόμματος του Θάτσι αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Δημοκρατική Ένωση καταγγέλλει ότι σε εκλογικά τμήματα στο κεντρικό Κόσοβο αντιπρόσωποι του κόμματος του Θάτσι άλλαξαν τις κάλπες λίγο πριν ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία. Η κεντρική εισαγγελία του Κοσόβου μετά από σύντομη έρευνα που διεξήγαγε απέρριψε ως αβάσιμες τις καταγγελίες.

Διαβάστε επίσης:

Εντυπωσίασαν οι Καταδρομείς: Το Σύνταγμα στη …φωλιά των φιδιών (pics)!

Θρήνος στο Βόλο: Έχασε τη μάχη ο 21χρονος Χρήστος