ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Σπάνια πάθηση μετατρέπει το δέρμα του σε… (photos)

Βρετανία: Σπάνια πάθηση μετατρέπει το δέρμα του σε… (photos)

Από μία σπάνια ασθένεια που κάνει το δέρμα του να μοιάζει με λέπια ψαριού, πάσχει ένα αγοράκι από το Έσεξ της Βρετανίας.

Ο 18 μηνών, Daniel Maples, γεννήθηκε με πεταλοειδή ιχθύαση, η οποία προσβάλλει μόλις 1 στα 600.000 άτομα και προκαλεί πτώση (έξι φορές γρηγορότερα) του πάνω στρώματος του δέρματος, αφήνοντας ένα παχύρευστο υπόστρωμα.

Οι γονείς του, Steve Maples (29 ετών) και Emma Holby (23) πρέπει να τον αλείφουν με μία ειδική κρέμα κάθε τέσσερις ώρες, προκειμένου να επιβραδύνουν το «σκάσιμο» του δέρματος.

«Το δέρμα ξεκολλά τελείως μέσα σε δύο μήνες. Χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, όπως μπάνιο 3 φορές τη μέρα και σταγόνες στα μάτια, καθώς δεν μπορεί να τα ανοιγοκλείσει. Εκτός αυτών υποφέρει συνεχώς από λοιμώξεις. Δεν υπάρχει θεραπεία», αναφέρει ο Στιβ, εξηγώντας πως αυτός και η γυναίκα του είχαν το ίδιο υπολειπόμενο γονίδιο που επιταχύνει τις διεργασίες στα δερματικά κύτταρα, με πιθανότητα 25% να περάσει στην επόμενη γενιά…

«Είναι ένα συνηθισμένο χαρούμενο παιδί και δεν βλέπω το λόγο να μη ζήσει μια φυσιολογική ζωή εφόσον κάνει αυτά που πρέπει», καταλήγει…

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠA: Η γυναίκα που έκανε σεξ με δελφίνι λύνει τη σιωπή της! (video+photos)

Βρετανία: Γενναίος γείτονας έτρεψε σε φυγή ένοπλους ληστές! (video+photos)

Παρίσι: Κατέρρευσε από τις κλειδαριές η γέφυρα των ερωτευμένων! (videos+photos)

Βοσνία: Ζούσε για 11 χρόνια με ένα ψαλίδι στο στομάχι του! (photo)

Μεξικό: Ανακάλυψαν σορούς 12 βασανισμένων ανδρών!