Οι ΗΠΑ στέλνουν ενισχύσεις για την ασφάλεια της πρεσβείας τους στη Βαγδάτη

Newsroom Newsroom

Οι ΗΠΑ στέλνουν ενισχύσεις για την ασφάλεια της πρεσβείας τους στη Βαγδάτη

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν απόψε ότι θα στείλουν ενισχύσεις για την ασφάλεια της πρεσβείας τους στη Βαγδάτη και θα προχωρήσουν σε μετακινήσεις ορισμένων μελών του προσωπικού της πρεσβείας σε άλλες περιοχές", σε απάντηση για την προέλαση των τζιχαντιστών στο Ιράκ.

"Δεδομένης της αστάθειας και της βίας σε ορισμένα μέρη του Ιράκ, η πρεσβεία μας στη Βαγδάτη εξετάζει τη λήψη μέτρων ασφάλειας σε συνεννόηση με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Θα προστεθούν ενισχύσεις στο προσωπικό ασφαλείας στη Βαγδάτη και άλλοι εργαζόμενοι θα μετακινηθούν προσωρινά", δήλωσε η Τζένιφερ Πσάκι, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η πρεσβεία θα "συνεχίσει να λειτουργεί" και να συνεργάζεται με την ιρακινή ηγεσία "για να την στηρίξει στην προσπάθειά της να ενισχύσει τη συνταγματική διαδικασία και να προστατεύσει τη χώρα από επικείμενες απειλές", πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Ωστόσο, τόνισε ότι ορισμένοι εργαζόμενοι θα μετακινηθούν στα προξενεία στη Βασόρα και στο Ερμπίλ.

"Σε γενικές γραμμές το μεγαλύτερο μέρος της αμερικανικής παρουσίας στην πρεσβεία στο Ιράκ θα παραμείνει στη θέση του και η πρεσβεία θα εξοπλιστεί για να συνεχίσει να εκπληρώνει την αποστολή της, της εγγύησης της ασφάλειας", πρόσθεσε η Πσάκι καλώντας τους αμερικανούς πολίτες που ταξιδεύουν στην περιοχή να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Οι ιρακινές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι "ανέλαβαν πρωτοβουλία" απέναντι στους τζιχαντιστές που επωφελήθηκαν, σύμφωνα με τον πρώην μεσολαβητή του ΟΗΕ Λαχντάρ Μπραχίμι, από την αδράνεια της διεθνούς κοινότητας στη Συρία για να αποκτήσουν δύναμη και να καταλάβουν ιρακινά εδάφη.

Διαβάστε επίσης:

Κίνα: Δείτε τι αναπτύχθηκε στο στομάχι της από μολυσμένο κρέας! (video+photos)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved