ΚΟΣΜΟΣ

Κένυα: Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν πέντε ανθρώπους

Κένυα: Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν πέντε ανθρώπους

Οι υπηρεσίας ασφαλείας της Κένυας σκότωσαν την Πέμπτη πέντε ανθρώπους που φέρονται να εμπλέκονται στις δύο αιματηρές επιθέσεις που διαπράχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στα παράλια της χώρας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Σε ανακοίνωση που ανέβασε στον ιστότοπό του Twitter το υπουργείο αναφέρει ότι πέντε «φερόμενοι δράστες σκοτώθηκαν την ώρα που διέφευγαν», ενώ πρόσθεσε ότι κατασχέθηκαν τρία καλάσνικοφ και σφαίρες.

Από την επίθεση που σημειώθηκε στην παραλιακή πόλη Μπεκετόνι την Κυριακή, περίπου 50 χιλιόμετρα από το τουριστικό νησί Λαμί, σκοτώθηκαν 49 άνθρωποι. Την Δευτέρα σημειώθηκε και δεύτερη επίθεση, κοντά στο Μπεκετόνι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 9 άνθρωποι ενώ άλλοι 50 αγνοούνται, σύμφωνα με το τοπικό παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι έχουν απαχθεί περίπου δέκα γυναίκες από την περιοχή.

Ένας αξιωματούχος του Λαμί επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο στρατός της Κένυας έχει αναπτυχθεί στην περιοχή.

«Διεξάγεται μια μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή Μπονταχάι, στην κομητεία Λαμί. Η κυβέρνηση έχει αναπτύξει στρατιώτες στην περιοχή αυτή από σήμερα το πρωί», επεσήμανε.

Οι σομαλοί αντάρτες Σεμπάμπ ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις, όμως ο πρόεδρος της Κένυας Ουχούρου Κενιάτα υποστήριξε ότι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις είναι οι πολιτικοί του αντίπαλοι και όχι οι ισλαμιστές.

Διαβάστε επίσης:

Τυνησία: Πα-τέρας έκαψε ζωντανή την 13χρονη κόρη του