ΚΟΣΜΟΣ

ΔΝΤ: Αντλεί… διδάγματα από τη διάσωση της Ελλάδας!

ΔΝΤ: Αντλεί… διδάγματα από τη διάσωση της Ελλάδας!

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προσπαθεί να αντλήσει διδάγματα από τα προγράμματα διάσωσης των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης, και ιδίως της Ελλάδας, η οποία το 2012 προχώρησε στη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση κρατικού χρέους στην ιστορία», τονίζεται χαρακτηριστικά σε άρθρο στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Μπλούμπεργκ», με αφορμή τη χθεσινή αναφορά του ΔΝΤ για τη μελέτη εξεύρεσης νέου τρόπου δανεισμού.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι «το ΔΝΤ εξετάζει τη δημιουργία ενός νέου τρόπου δανεισμού για τις υπερχρεωμένες χώρες και την κατάργηση της εξαίρεσης στους υπάρχοντες κανόνες δανεισμού, η οποία επέτρεψε τον δανεισμό της Ελλάδας το 2010, χωρίς να προηγηθεί η αναδιάρθρωση του χρέους της».

Στο μεταξύ, σε άλλο δημοσίευμα στο «Μπλούμπεργκ» αναφέρεται ότι ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, ερωτηθείς (κατά τη συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη) εάν το Ταμείο θα πρέπει να αναθεωρήσει το πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε ότι «το ΔΝΤ υπήρξε πολύ ανοικτό και ειλικρινές ως προς την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης και έχει ήδη ενσωματώσει τα διδάγματα αυτά στο νέο πακέτο διάσωσης». Ο κ. Ράις, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατέληξε: «δεν υπάρχει καμία απολογία σε ό,τι είπα».

Διαβάστε ακόμα:

Νότια Αφρική: Έκαναν δώρο στο διευθυντή της δημόσιας τηλεόρασης μία… γυναίκα!