ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πάπας Φραγκίσκος χαρακτηρίζει την ιταλική μαφία «λατρεία του κακού»

Ο Πάπας Φραγκίσκος χαρακτηρίζει την ιταλική μαφία «λατρεία του κακού»

Ο Πάπας Φραγκίσκος έριξε το ανάθεμα στο οργανωμένο έγκλημα κατά τη διάρκεια μιας λειτουργίας αργά το Σάββατο στη νότια Ιταλία, λέγοντας ότι οι άνθρωποι που επιλέγουν ένα «κακό δρόμο» συμπεριλαμβανομένων των μαφιόζων «δεν είναι στην κοινωνία του Θεού».

"Είναι αφορισμένοι", είπε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια της υπαίθριας λειτουργίας στο Σιμπάρι της Καλαβρίας στη νότια Ιταλία.

«Η γη σας, που είναι τόσο όμορφη, ξέρει τα σημάδια των συνεπειών αυτής της αμαρτίας. Η «Ντραγκέτα (όπως είναι γνωστή η μαφία της Καλαβρίας) είναι τούτο: η λατρεία του κακού και η περιφρόνηση του κοινού καλού. Αυτό το κακό πρέπει να καταπολεμηθεί, πρέπει να απελαθεί» είπε ο Φραγκίσκος.

«Όταν η λατρεία του Κυρίου υποκαθίσταται από τη λατρεία του χρήματος, ο δρόμος προς την αμαρτία ανοίγει σε προσωπικό συμφέρον », είπε ο πάπας. «Όταν κάποιος δεν λατρεύει τον Κύριο, γίνεται ένας λάτρης του κακού, όπως και εκείνοι που ζουν από την ανεντιμότητα και τη βία» ανέφερε επίσης ο Πάπας Φραγκίσκος.

Η Ντραγκέτα θεωρείται ένα από τα πιο ισχυρά κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος στον κόσμο, με διασυνδέσεις που φτάνουν στη Βόρεια Ευρώπη, τη Νότια Αμερική και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ομιλία του προκαθήμενου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας έγινε στη γιορτή του Corpus Christi.

Διαβάστε επίσης:

Συρία: Bομβιστική επίθεση με 16 νεκρούς

Αφγανιστάν: Επίθεση των Ταλιμπάν σε αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ

Ροή Ειδήσεων