ΚΟΣΜΟΣ

Κόσοβο: Οργισμένοι Σέρβοι χαρακτήρισαν τον πρόεδρο Νίκολιτς προδότη

Κόσοβο: Οργισμένοι Σέρβοι χαρακτήρισαν τον πρόεδρο Νίκολιτς προδότη

«Προδότη» χαρακτήρισαν τον πρόεδρο της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, οργισμένοι Σέρβοι του Κοσόβου, κατά τη διάρκεια της πρώτης του επίσκεψης στην περιοχή, μετά την πρόσφατη υπογραφή μιας ιστορικής συμφωνίας μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου.

Ο Νίκολιτς εκφωνούσε ομιλία σε ένα πλήθος περίπου 1000 Σέρβων Κοσοβάρων, αφού κατέθεσε στεφάνι με λουλούδια, σε ένα μνημείο για τη μάχη του Πόλτζε που έχασαν οι Σέρβοι το 1389 από τους Οθωμανούς.

Την ομιλία του προέδρου διέκοψαν μερικές εκατοντάδες άτομα από το πλήθος, τα οποία άρχισαν να τον γιουχάρουν και να τον χαρακτηρίζουν προδότη, σύμφωνα με ένα δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που ήταν παρών.

«Πρόδωσες το Κόσοβο!», «Προδότη! Προδότη!» φώναζε το πλήθος στον Νίκολιτς, ο οποίος αναγκάστηκε να συντομεύσει την ομιλία του.

Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν την ιστορική συμφωνία που στοχεύει στη βελτίωση των διμερών σχέσεων μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου, η οποία ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2013 υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περίπου 15 χρόνια μετά τον πόλεμο του 1998-99.

Διαβάστε ακόμα:

Αυστραλία: Ανέβηκε γυμνός στην οροφή τρένου και έπαθε ηλεκτροπληξία! (video)

ΗΠΑ: Πούμα σκόρπισε τον τρόμο σε εμπορικό! (video+photos)

Κίνα: Δάγκωσε την καρδιά του επειδή δεν του έδωσε noodles! (σκληρές εικόνες)

Ινδία: Τίγρης έσυρε στη ζούγκλα ψαρά, μέσα από τη βάρκα του!

Κίνα: Ξυλάκι φαγητού καρφώθηκε στον εγκέφαλο αγοριού! (σκληρές εικόνες)

Βρετανία: Νέες φωτογραφίες από το τέρας του Μπρίστολ! (photos)