ΚΟΣΜΟΣ

«Η Ουγγαρία θα συνεχίσει τα έργα που αφορούν τον South Stream» δήλωσε ο Όρμπαν

«Η Ουγγαρία θα συνεχίσει τα έργα που αφορούν τον South Stream» δήλωσε ο Όρμπαν

Η Ουγγαρία θα συνεχίσει τα έργα που αφορούν την κατασκευή του αγωγού "South Stream" κι αν κάποιος θέλει να εμποδίσει το σχέδιο αυτό, πρέπει να προτείνει εναλλακτικό, τόνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν στο πλαίσιο επίσκεψης στο Βελιγράδι, όπου είχε συνομιλίες με τη σερβική ηγεσία.


Ο κ. Όρμπαν, χθες, σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Σέρβο ομόλογό του, Αλεξάνταρ Βούτσις είπε ότι πρότεινε οι δύο χώρες να συνδέσουν τα δίκτυα διανομής ενέργειας και υπογράμμισε ότι η Ουγγαρία είναι ήδη έτοιμη γι αυτό το έργο.

"Η Ουγγαρία θα κατασκευάσει τον αγωγό South Stream επειδή έτσι βελτιώνει την ασφάλεια τροφοδοσίας σε ενέργεια και δεν θα επιτρέψουμε να φθάσουμε σε κατάσταση, η χώρα μας να εξαρτάται από την Ουκρανία" δήλωσε ο κ. Όρμπαν.

Επισήμανε ότι η Ουγγαρία είναι αλληλέγγυα προς την Ουκρανία, αλλά και έχει ευθύνη στους πολίτες της, ο Ούγγρος πρωθυπουργός τόνισε ότι εκείνοι που δεν επιθυμούν τον "South Stream" πρέπει να αποσαφηνίσουν "με ποιον τρόπο θα εξασφαλίσουμε ενέργεια".

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Ρωσίας θα συζητήσει για τον αγωγό φυσικού αερίου "South Stream" και ότι η Σερβία στο έργο αυτό θα φροντίσει τα συμφέροντά της.

"Οι ομάδες εργασίας ετοιμάζουν τις συμβάσεις και θα προσπαθήσουμε το συντομότερο δυνατό να εναρμονίσουμε όσο γίνεται περισσότερα ζητήματα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες" δήλωσε ο κ. Βούτσιτς.

Διαβάστε επίσης: Εξηγήσεις για τον South Stream θα ζητήσει ο Πούτιν