ΚΟΣΜΟΣ

Επεισόδια με δύο νεκρούς στη Μιανμάρ

Επεισόδια με δύο νεκρούς στη Μιανμάρ

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα σε βουδιστές και μουσουλμάνους στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μιανμάρ, την Μανταλέι, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματικός της αστυνομίας.


"Ένας βουδιστής και ένας μουσουλμάνος σκοτώθηκαν και περίπου 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη δεύτερη νύχτα των συγκρούσεων εδώ", δήλωσε ο Ζο Μιν Ο, συνταγματάρχης στο Περιφερειακό Αστυνομικό Τμήμα.

Οι άνδρες σκοτώθηκαν όταν πλήθος βουδιστών επιτέθηκαν σε σπίτια και καταστήματα μουσουλμάνων στο κεντρικό Μανταλέι με κοντάρια, σιδερόβεργες και ξίφη αργά χθες το βράδυ, είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι μεταξύ των τραυματιών είναι και τέσσερις αστυνομικοί.

Τα επεισόδια ξέσπασαν ύστερα από τις πληροφορίες ότι δύο αδέλφια, που είναι μουσουλμάνοι και ιδιοκτήτες καταστήματος, βίασαν μία βουδίστρια υπάλληλό τους το σαββατοκύριακο, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία επιστράτευσε περισσότερους από 600 άνδρες της ύστερα από επίθεση που εξαπέλυσε με πέτρες πλήθος από περίπου 300 βουδιστές--μεταξύ τους και 30 μοναχοί--κοντά στο κατάστημα το βράδυ της Τρίτης.

Οι δυνάμεις της τάξης απάντησαν με πλαστικές σφαίρες για να διαλύσουν τους βουδιστές και στη συνέχεια συγκεντρώθηκε στο σημείο πλήθος από μουσουλμάνους, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 10% περίπου από τα σχεδόν 60 εκατομμύρια κατοίκους της Μιανμάρ.

Διαβάστε επίσης: Ο ΟΗΕ καταδίκασε τον φόνο του παλαιστίνιου εφήβου