ΚΟΣΜΟΣ

Εντείνεται η αγωνία για τον «Σούμι» - Επικοινωνεί αλλά…

Εντείνεται η αγωνία για τον «Σούμι» - Επικοινωνεί αλλά…

Συνεχίζει να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα όλο τον πλανήτη – Επικοινωνεί πλέον με τη σύζυγο και τα παιδιά αλλά κανείς δεν ξέρει αν θα επανέλθει πλήρως

Η αισιοδοξία από το γεγονός που χαροποίησε χιλιάδες κόσμο ότι ο Σουμάχερ ξύπνησε, έδωσε τη θέση της και πάλι στην αμφιβολία για το αν ο πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 συνέλθει ποτέ στο 100%.

Ο Γερμανός οδηγός έχει πλέον επαφή με τα συγγενικά του πρόσωπα, έχει ανοίξει τα μάτια του, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει αν θα καταφέρει να συνέλθει 100% από το κώμα στο οποίο έπεσε τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Αυτό που βασανίζει τον κόσμο είναι το ίδιο που βασανίζει και την οικογένεια του Σουμάχερ: η πρόοδος είναι εξαιρετικά αργή, σχεδόν αβέβαιη. Κι όσον αφορά σε άτομα που έχουν υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όπως ο Σουμάχερ, η ανάρρωση απαιτεί πολλά χρόνια», δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο CNN ο χειρούργος νευρολόγος Πίτερ Χάμλιν και συνέχισε:

«Eιδικά, οι πρώτοι μήνες είναι κρίσιμοι για το κατά πόσο θα καταφέρει όχι να αναρρώσει, αλλά να βγει αλώβητος και ζωντανός από τη δοκιμασία αυτή. Όσο περνάει ο καιρός, πλέον το ερώτημα δεν είναι αν θα καταφέρει να επιβιώσει, αλλά πόσο ποιοτική θα είναι η επιβίωση του για τα επόμενα χρόνια».