ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Καμικάζι «σκόρπισε» το θάνατο έξω από τζαμί

Νιγηρία: Καμικάζι «σκόρπισε» το θάνατο έξω από τζαμί

Στόχο τους πιστούς σε τζαμί απομακρυσμένου χωριού της νοτιοανατολικής Νιγηρίας, σκοτώνοντας πέντε άτομα και τραυματίζοντας δεκάδες, έβαλε ένας καμικάζι βομβιστής.

Σύμφωνα με πηγή που ζήτησε να μην κατονομασθεί, οι μουσουλμάνοι του χωριού Κοντούγκα συμμετείχαν στις προσευχές της Παρασκευής, όταν ένα ημιφορτηγό κατευθύνθηκε προς το μέρος τους. Τοπικοί φρουροί το σταμάτησαν για έλεγχο, ωστόσο ο βοβμιστής ανατίναξε τη βόμβα σε απόσταση λίγων μέτρων από το τζαμί.

Ο αυτόπτης μάρτυρας Μοχαμάντου Σέριφ ανέφερε ότι είδε τους τοπικούς φρουρούς να πραγματοποιούν ελέγχους σε ένα ημιφορτηγό που μετέφερε ξυλεία.

«Ξαφνικά (το όχημα) εξερράγη», είπε στο Ρόιτερς.
«Θα ήταν πιο καταστροφικό αν ο βομβιστής είχε καταφέρει να το οδηγήσει μέχρι το τέμενος, όπου βρίσκονταν περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι».

Σημειώνεται ότι η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ έχει σκοτώσει πολλές χιλιάδες ανθρώπους από το 2009 που ξεκίνησε η δράση της και αρκετές ακόμη εκατοντάδες τους τελευταίους δύο μήνες κατά τους οποίους έχει εντατικοποιήσει την εκστρατεία της κατά αμάχων στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Τα ένοπλα μέλη της θεωρούν εχθρούς όσους δεν συμφωνούν με τις ακραίες σουνιτικές θέσεις τους και συχνά πραγματοποιούν επιθέσεις με στόχους τεμένη και εκκλησίες.

Υπενθυμίζεται ότι η είδηση της απαγωγής από την Μπόκο Χαράμ περισσότερων από 200 μαθητριών από το χωριό Τσιμπόκ τον Απρίλιο, έκανε το γύρο του κόσμου.

Παρά τις δεσμεύσεις της Δύσης ότι θα βοηθήσει στον εντοπισμό και στην απελευθέρωσή τους και τις υποσχέσεις του προέδρου Γκούντλακ Τζόναθαν, οι μαθήτριες παραμένουν αιχμάλωτες.

Μία σειρά από βομβιστικές επιθέσεις στη βόρεια και στην κεντρική Νιγηρία κατά τους τελευταίους τρεις μήνες αποδεικνύει, πάντως, τη δυνατότητα των ενόπλων να εξαπολύουν επιθέσεις κι εκτός του προπυργίου τους στα βορειοανατολικά της χώρας…

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ: Αστυνομικός χτυπά με απίστευτη βιαιότητα ανήμπορη γυναίκα! (vid)

Ρωσία: Έκαναν σεξ δημοσίως σε σιντριβάνι! (video+photo)