ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Το πιο επικίνδυνο πάρκο αναψυχής ανοίγει ξανά! (video+photos)

ΗΠΑ: Το πιο επικίνδυνο πάρκο αναψυχής ανοίγει ξανά! (video+photos)

Τις πύλες του για το κοινό ξανανοίγει το πιο επικίνδυνο θεματικό πάρκο στον κόσμο, έπειτα από ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube και έγινε viral.

Το 35 στρεμμάτων Action Park, στο New Jersey των ΗΠΑ - όπου έχουν χάσει τη ζωή τους 6 άτομα, ενώ εκατοντάδες ακόμη έχουν τραυματιστεί - παρέμενε κλειστό για περίπου 20 χρόνια.

Έκλεισε τις πύλες του το 1996, εν μέσω επικρίσεων από τα Μέσα ενημέρωσης και αγωγών, καθώς μία βόλτα στην νεροτσουλήθρα του θα μπορούσε να σε προσγειώσει σε κάποιο κρεβάτι νοσοκομείου με την ίδια συχνότητα που έπεφτες στην πισίνα.

Στο πάρκο σημειώνονταν 5 με 10 τραυματισμοί μέσο όρο ημερησίως…

«Είχα επισκεφθεί το πάρκο τρεις φορές όταν ήμουν 9-10 χρονών. Τις δύο έφυγα με ασθενοφόρο», ανέφερε πρώην επισκέπτρια συμπληρώνοντας:

«Την πρώτη φορά έσπασα τα πλευρά μου στο “Tarzan Swing’. Ο πατέρας μου έπρεπε να βουτήξει στο νερό για να με σώσει. Το άλλο μου ατύχημα συνέβη στο “Alpine Slide”, εκείνη την τρομακτική βόλτα με το αυτοκίνητο που δεν είχε φρένα. Προσγειώθηκα σε κάτι βράχους και έπρεπε να βρω μόνη μου μέσα στα αίματα κάποιον να με βοηθήσει. Παρόλα αυτά μάς πρόσφεραν δωρεάν ποτά και συνεχίζαμε να το επισκεπτόμαστε. Μόνο που ήμασταν πολύ προσεκτικοί, κάνοντας απλά καγιάκ στο lazy river. Το απολάμβανα, ωστόσο τελικά δεν ήμουν και τόσο ασφαλής όσο νόμιζα. Μια μέρα η διαδρομή ήταν κλειστή επειδή κάποιος είχε πάθει ηλεκτροπληξία. Δεν επέστρεψα ποτέ ξανά…».

Το νέο πάρκο πάντως – σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του – θα πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, διατηρώντας ωστόσο μερικές καινοτομίες που το απογείωσαν τη δεκαετία του 70΄, όπως το αλκοόλ που έρεε άφθονο και τα μπλουζάκια “Επέζησα από το Action Park”, τα οποία κυριολεκτούσαν!

«Η δύναμή του ήταν μεγαλύτερη από τα αρνητικά του», καταλήγει ο Andy Mulvihill, γιος του ιδρυτή του πάρκου…

Διαβάστε ακόμα:

Μοντάνα: Τρία Boeing έπεσαν σε ποτάμι! (photos)

Χαβάη: Το πρώτο επίσημο αεροδρόμιο για προσγείωση εξωγήινων!

Παναμάς: Κοριτσάκι με τρία πόδια θα περπατήσει για πρώτη φορά (videos)

Καλιφόρνια: Γλίτωσε από επίθεση καρχαρία χτυπώντας τον στη μύτη! (video+photos)

ΗΠΑ: Καταληψίας στρίπερ αναστάτωσε οικογένεια! (video+photos)

Βρετανία: Μεθυσμένος έσπασε το πόδι αστυνομικού! (video)

Βρετανία: Η γυναίκα με το μεγαλύτερο στήθος δυσκολεύεται να χειροκροτήσει! (photos)