ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Αεροσκάφη βομβαρδίζουν στόχους των αυτονομιστών

Ουκρανία: Αεροσκάφη βομβαρδίζουν στόχους των αυτονομιστών

Τον Ουκρανό ομόλογό του, Πέτρο Ποροσένκο, θα μπορούσε να συναντήσει ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, στο περιθώριο του τελικού του Παγκόσμιου Κυπέλλου αύριο (13/7) στη Βραζιλία, αν και δεν έχουν προγραμματισθεί επίσημες συνομιλίες, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

«Δεν προετοιμάζουμε ξεχωριστές συναντήσεις. Εξ’ όσων γνωρίζουμε, εκείνος επίσης πηγαίνει εκεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, από την πρωτεύουσα της Αργεντινής Μπουένος Άιρες.

«Θα υπάρξει ξεχωριστός χώρος για τους ηγέτες στο στάδιο και συνεπώς κανείς φυσικά δεν μπορεί να αποκλείσει (μια συνάντηση)», υποστήριξε στο περιθώριο της συνάντησης ανάμεσα στον Πούτιν και την πρόεδρο της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντεζ.

Την ίδια ώρα, ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν πολλές βάσεις των φιλορώσων αυτονομιστών στις περιοχές του Ντονέτσκ και Λουχάνσκ (στην ανατολική Ουκρανία), προκαλώντας τους βαριές απώλειες.

«Η ουκρανική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε 5 σφοδρές επιδρομές (…). Οι μαχητές υπέστησαν βαριές απώλειες», δήλωσε ο Αντρίι Λισένκο, εκπρόσωπος του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας και άμυνας.

Τρεις βάσεις των ανταρτών καταστράφηκαν: στο χωριό Γκολμίβσλι, κοντά στο Ντζέρτζινσκ (περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια του Ντονέτσκ) και στο Περεβάλσκ, 46 χιλιόμετρα δυτικά του Λουχάνσκ.

Κατά τη διάρκεια των επιδρομών, οι μαχητές έχασαν 2 άρματα μάχης και 10 τεθωρακισμένα οχήματα, όπως και δύο συστοιχίες όλμων, σύμφωνα με τον Λισένκο.

Τις πληροφορίες αυτές δεν μπορούν πάντως να επιβεβαιώσουν ανεξάρτητες πηγές, ενώ οι φιλορώσοι αντάρτες δεν έχουν αναφέρει τέτοιου είδους επιθέσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Σικάγο: Η γυναίκα που σκοτώνει με τη… γλώσσα της! (video)

Ουαλία: Συγκλονιστικός απεγκλωβισμός κοριτσιού από βράχια (vid+phs)

Ρωσία: Το σεξ με χορεύτρια των Μπολσόι τον έστειλε στο νοσοκομείο! (photos)

Φρικιαστικό έγκλημα πορνοστάρ για να «φτιαχτεί» σεξουαλικά! (video)

Ισραηλινοί βλέπουν τους βομβαρδισμούς στη Γάζα με ποπ κορν! (phs+vid)

Βοστώνη: Αυτοκίνητο τράκαρε με άλκη! (σκληρές εικόνες)

Ν. Αφρική: Προσπάθεια απαγωγής διδύμων on camera! (video)