ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: 29 νεκροί από επίθεση ενόπλων στη Βαγδάτη

Ιράκ: 29 νεκροί από επίθεση ενόπλων στη Βαγδάτη

Περίπου 29 άνθρωποι, 20 εξ αυτών γυναίκες, σκοτώθηκαν τις βραδινές ώρες του Σαββάτου σε μια πολυκατοικία στην ανατολική Βαγδάτη από ενόπλους, σύμφωνα με μαρτυρίες ενός αστυνομικού και ενός αξιωματούχου στον τομέα της υγείας.

Ο αστυνομικός είπε στο πρακτορείο Reuters ότι αντίκρισε ένα ιδιαίτερα μακάβριο θέαμα μόλις εισήλθε στο κτίριο, το οποίο βρίσκεται στη γειτονιά Ζαγιούνα στην πρωτεύουσα.

«Όταν ανεβήκαμε τις σκάλες, είδαμε τα πτώματα δύο γυναικών και αίμα να κατρακυλά προς τα κάτω. Μπήκαμε μέσα σε ένα διαμέρισμα και είδαμε ότι υπήρχαν πτώματα παντού, μερικά βρίσκονταν πάνω σε έναν καναπέ, άλλα κείτονταν στο πάτωμα καθώς και το πτώμα μιας γυναίκας η οποία προσπάθησε να κρυφτεί σε ένα ντουλάπι της κουζίνας αλλά δεν τα κατάφερε αφού την πυροβόλησαν».

Σιίτες αντάρτες έχουν κατηγορηθεί από ντόπιους ότι έχουν διαπράξει δολοφονίες κατά γυναικών οι οποίες θεωρούνται ιερόδουλες στη συγκεκριμένη γειτονιά της πρωτεύουσας του Ιράκ, ωστόσο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής σαφές ποιος ευθύνεται για την επίθεση ή ποια ήταν τα κίνητρα για τη μαζική αυτή δολοφονία.

Διαβάστε επίσης:

Λωρίδα της Γάζας: 16 νεκροί ο απολογισμός των βραδινών επιθέσεων