ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Η σχέση της Ρωσίας με την ΕΕ περνά σοβαρές δοκιμασίες

Πούτιν: Η σχέση της Ρωσίας με την ΕΕ περνά σοβαρές δοκιμασίες

«Σοβαρές δοκιμασίες» περνούν οι σχέσεις της χώρας του με την ΕΕ, όπως υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στον εκλεγμένο πρόεδρο της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, εκφράζοντς ωστόσο την ελπίδα του ότι «θα βελτιωθούν το προσεχές διάστημα».

«Η σχέση ανάμεσα στη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση περνά σοβαρές δοκιμασίες, ωστόσο ο Β. Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αναπτυχθεί στο πνεύμα μιας αμοιβαίας στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας», ανέφερε ανακοίνωση του Κρεμλίνου, όπως μετέδωσε το RIA.

Στο μεταξύ, ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση της ΕΕ Στέφαν Φίλε ανακοίνωσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία σε μια Σύνοδο Κορυφής, η οποία θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη (16/7) και πρόσθεσε πως θα υιοθετήσουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, εάν κριθεί απαραίτητο.

«Αύριο στις Βρυξέλλες, οι ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων θα αποτιμήσουν ξανά την κατάσταση επί του πεδίου και, εάν αυτό απαιτηθεί, θα λάβουν αναγκαίες αποφάσεις», είπε ο Φίλε μιλώντας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

Στην προηγούμενη σύνοδό τους, στα τέλη του Ιουνίου, οι ηγέτες της ΕΕ είχαν προειδοποιήσει τη Μόσχα ότι ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη και με νέες κυρώσεις, εάν οι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία δε δράσουν για να αποκλιμακωθεί η κρίση.

Διαβάστε ακόμα:

Μόσχα: Εκτροχιασμός συρμού του μετρό με νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες (pics&vid)