ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: «Τα συλλυπητήρια μου στον πρόεδρο της Μαλαισίας»

Πούτιν: «Τα συλλυπητήρια μου στον πρόεδρο της Μαλαισίας»

Βαθύτατα συγκινημένος είναι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν από την συντριβή του Μαλαισιανού αεροσκάφους στην Ουκρανία.

Τα συλλυπητήρια του εκφράζει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στον Μαλαισιανό ομόλογο του για την συντριβή του αεροσκάφους στην Ουκρανία, που στοίχισε τη ζωή σε 295 ανθρώπους.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο πιστεύει ότι η συντριβή του αεροσκάφους Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία οφείλεται σε "τρομοκρατική ενέργεια", όπως ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της προεδρίας.

"Ο Ποροσένκο πιστεύει το εξής για το αεροπλάνο που κατερρίφθη: δεν ήταν ατύχημα, ούτε καταστροφή, αλλά τρομοκρατική ενέργεια", τόνισε ο Σβιάτοσλαβ Τσεγκόλκο.
Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος είχε επισημάνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας δεν πραγματοποίησαν βολές ικανές να πλήξουν στόχους σε μεγάλο υψόμετρο, απορρίπτοντας έτσι τις κατηγορίες των ανταρτών ότι το Μπόινγκ καταρρίφθηκε από τον ουκρανικό στρατό.

Στον τόπο της τραγωδίας, κοντά στο χωριό Γκράμποβο, έχουν ήδη φτάσει άνδρες των δυνάμεων των φιλορώσων ανταρτών καθώς και πυροσβέστες. Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είπαν ότι είδαν πολλά πτώματα, αποσκευές και συντρίμμια, μεταξύ των οποίων και την ουρά του αεροσκάφους με το λογότυπο της μαλαισιανής εταιρείας.

Διαβάστε επίσης:

Συντριβή αεροσκάφους στην Ουκρανία (pic&vid)

Malaysia Airlines: Επιβεβαιώνει την εξαφάνιση αεροσκάφους

Εκτός λειτουργίας το Interfax μετά τη συντριβή του αεροσκάφους

295 νεκροί από την κατάρριψη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines

Malaysia Airlines: Αυτή την πορεία θα ακολουθούσε το μοιραίο αεροσκάφος

Malaysia Airlines: Πήρε θέση ο υπουργός εξωτερικών της Σουηδίας

Malaysia Airlines: Αυτός είναι ο πύραυλος BUK

Boeing 777: Αρνούνται ανάμειξη οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας