ΚΟΣΜΟΣ

Boeing 777: Το timeline των αεροπλάνων που έχουν πέσει στην Ουκρανία

Boeing 777: Το timeline των αεροπλάνων που έχουν πέσει στην Ουκρανία

Η πτώση του boeing 777 στον ουρανό της Ουκρανίας, ήταν η τελευταία – μέχρι στιγμής- πτώση εναέριου μέσου, από τον καιρό που ξέσπασε ο [εμφύλιος» στα Ουκρανικά εδάφη.

Διαβάστε το timeline των εναέριων μέσων που έχουν καταρριφθεί εκεί, από τις 29 Μαΐου, μέχρι και σήμερα, Πέμπτη 17 Ιουλίου.

29 Μαΐου: Αντάρτες στη Δυτική Ουκρανία καταρρίπτουν κυβερνητικό στρατιωτικό αεροπλάνο. Η πτώση του γίνεται στο Σλόβιανσκ και αποτέλεσμα είναι ο θάνατος 12 στρατιωτικών Ουκρανών. Ανάμεσά τους κι ένας στρατηγός.

24 Ιουνίου: Στην ίδια πόλη αναφέρεται η κατάρριψη ενός κυβερνητικού ελικοπτέρου από αυτονομιστές που έχουν καταλάβει την πόλη.

14 Ιουλίου: Ουκρανικό στρατιωτικό αεροπλάνο που χρησιμοποιείται ως μεταγωγικό στα δυτικά σύνορα με την Ρωσία. Οι οκτώ επιβάτες καταφέρνουν και εγκαταλείπουν με επιτυχία το αεροσκάφος.

16 Ιουλίου: Ουκρανικό μαχητικό δέχεται πλήγμα από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος. Ο πιλότος καταφέρνει και εκτοξεύεται έγκαιρα, χωρίς να τεθεί η ζωή του σε κίνδυνο.

17 Ιουλίου: 295 επιβάτες χάνουν τη ζωή τους όταν το αεροπλάνο της Malaysia Airlanes που εκτελεί την πτήση Άμστερνταμ – Κουάλα Λουμπούρ, δέχεται χτύπημα από πύραυλο. Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη ακόμα, αφού ο στρατός της Ουκρανίας επιρρίπτει ευθύνες στους αντάρτες αυτονομιστές και το αντίστροφο.

Διαβάστε επίσης:

Συντριβή αεροσκάφους στην Ουκρανία (pic&vid)

Malaysia Airlines: Επιβεβαιώνει την εξαφάνιση αεροσκάφους

Εκτός λειτουργίας το Interfax μετά τη συντριβή του αεροσκάφους

295 νεκροί από την κατάρριψη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines

Malaysia Airlines: Αυτή την πορεία θα ακολουθούσε το μοιραίο αεροσκάφος

Malaysia Airlines: Πήρε θέση ο υπουργός εξωτερικών της Σουηδίας

Malaysia Airlines: Αυτός είναι ο πύραυλος BUK

Boeing 777: Αρνούνται ανάμειξη οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας