ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: «Ο Σίσι είναι τύραννος»

Ερντογάν: «Ο Σίσι είναι τύραννος»

Ως τύραννο χαρακτήρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Αιγύπτιο πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και παράλληλα κατήγγειλε τον ρόλο που έχει παίξει η χώρα του και ο ίδιος στη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς.

«Ο Σίσι δεν διαφέρει από τους άλλους (σ.σ. το Ισραήλ). Κι ο ίδιος ο Σίσι είναι ένας τύραννος», υποστήριξε ο Ερντογάν ενώπιον εκπροσώπων του Τύπου στην Κωνσταντινούπολη, απαντώντας σε ερώτηση για την χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ και τους βομβαρδισμούς στα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο επικεφαλής της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης της Τουρκίας κατηγόρησε την κυβέρνηση της Αιγύπτου ότι δρα «μαζί» με το εβραϊκό Κράτος εναντίον της Χαμάς, την οποία στηρίζει η τουρκική κυβέρνηση.

Η Αίγυπτος, που συνηθίζει να αναλαμβάνει το ρόλο του μεσολαβητή στις κρίσεις που ξεσπούν μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, είχε μάταια επιχειρήσει να υπάρξει συμφωνία για μια κατάπαυση του πυρός, την οποία δεν επιθυμούσε η Χαμάς, χωρίς καν να διαβουλευτεί μαζί της.

«Η κυβέρνηση της Αιγύπτου δεν είναι νόμιμη» εκτίμησε ο Τούρκος πρωθυπουργούς, κατηγορώντας την ότι θέλει να αποκλείσει την Χαμάς από κάθε ειρηνευτική συμφωνία στη Γάζα.

Ο Ερντογάν, ο οποίος τάσσεται υπέρ των Παλαιστινίων, καταφέρθηκε χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις εναντίον του Ισραήλ, κατηγορώντας το ότι διαπράττει μία «γενοκτονία» στη Γάζα εναντίον των Παλαιστινίων.

«Το Ισραήλ είναι μια χώρα που απειλεί την ειρήνη στον κόσμο και τη Μέση Ανατολή» επέμεινε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης:

Αφιέρωμα της Γερμανικής Ραδιοφωνίας στην 40η επέτειο από την τουρκική εισβολή