ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Έντονη ανησυχία Ομπάμα για τα θύματα

Γάζα: Έντονη ανησυχία Ομπάμα για τα θύματα

Την ανησυχία του για τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων στις συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, για δεύτερη φορά μέσα σε 3 ημέρες.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του, ενώ επανέλαβε την καταδίκη των ΗΠΑ στις επιθέσεις που εξαπολύει η Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

«Ο πρόεδρος εξέφρασε τις σοβαρές του ανησυχίες για τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων, περιλαμβανομένου του αυξανόμενου αριθμού των θανάτων Παλαιστίνιων πολιτών στη Γάζα και το θάνατο των Ισραηλινών στρατιωτών», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε δελτίο Τύπου που περιέγραφε τη συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους γνωστοποίησε ακόμα ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, θα ταξιδέψει στο Κάιρο σύντομα, προκειμένου να προσπαθήσει να επιτύχει τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέφρασε την εκτίμηση ότι η στήριξη της διεθνούς κοινότητας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ισραηλινών στη Γάζα είναι «πολύ ισχυρή».

«Πραγματοποιούμε μία επιχείρηση περίπλοκη, σφοδρή και σε βάθος στο εσωτερικό της Λωρίδας της Γάζας την οποία στηρίζει ο κόσμος. Η στήριξη είναι πολύ ισχυρή από πλευράς την διεθνούς κοινότητας», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Ως δημοκρατικό Κράτος, το Ισραήλ κάνει χρήση των μέσων νόμιμης άμυνας για να πολεμήσει εκείνους που εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον μας. Νομίζω ότι αυτή η διαφορά είναι κατανοητή από την πλειονότητα την ηγετών του κόσμου» προσέθεσε, υπογραμμίζοντας ότι το Ισραήλ «δεν έχει επιλέξει να εισέλθει σε πόλεμο».

Από την άλλη, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κατάρ, απηύθυνε έκκληση για μια έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, μετά το θάνατο τουλάχιστον 100 Παλαιστινίων στη Γάζα σήμερα (20/7).

«Απηύθυνα έκκληση για τη διεξαγωγή μια έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» δήλωσε ο Αμπάς σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ενώ προσέθεσε ότι η κατάσταση στη Γάζα είναι «ανυπόφορη».

«Αυτό που έκαναν σήμερα οι δυνάμεις κατοχής στη Σατζάγια είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, ένα φρικτό έγκλημα και αυτοί που διέπραξαν αυτό το έγκλημα πρέπει να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν» προσέθεσε ο Αμπάς, αναφερόμενος στο βομβαρδισμό που εξαπέλυσε το Ισραήλ σε μια συνοικία στα ανατολικά της Γάζας.

Διαβάστε ακόμα:

Κίνα: Αφαιρέθηκε όγκος 15 κιλών από την κοιλιά κοριτσιού! (photos)

Γάζα: Δημοσιογράφος βοηθά τραυματισμένο παιδί (video+photos)

Μαλαισία αεροπλάνο: Δημοσιογράφος έβαλε… χέρι σε αποσκευή θύματος! (video+photos)

ΗΠΑ: Ήρωας αστυνομικός επανέφερε στη ζωή αγοράκι! (video)

Ρωσία: Λιοντάρι άρπαξε αγοράκι σε ζωολογικό κήπο! (video)

Λύκος έφαγε το στόμα Κινέζου! (σκληρές εικόνες)

Malaysia Airlines: Εντοπίστηκαν τα μαύρα κουτιά; (video+photos)

ΗΠΑ: Τον πυροβόλησε για το… σπέρμα του! (photo)

Ινδία: Συγκλονιστική διάσωση λεοπάρδαλης από πηγάδι! (video+photos)