ΚΟΣΜΟΣ

Σφαγή στη Γάζα - Χτυπούν ακόμα και νοσοκομεία! (pics+video)

Σφαγή στη Γάζα - Χτυπούν ακόμα και νοσοκομεία! (pics+video)

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 ακόμη τραυματίστηκαν από μια οβίδα που έριξε ισραηλινό άρμα μάχης εναντίον ενός νοσοκομείου στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με παλαιστινιακές αρχές.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, τον Άσραφ αλ Κούντρα, από την οβίδα επλήγη ο τρίτος όροφος του νοσοκομείου των Μαρτύρων αλ Άκσα στην περιοχή Ντέιρ αλ Μπάλαχ. Στον όροφο αυτό του νοσοκομείου στεγάζεται μια μονάδα εντατικής θεραπείας και χειρουργεία.

Άλλες οβίδες έπεσαν γύρω από το νοσοκομείο, πρόσθεσε ο Κούντρα, ενώ παλαιστίνιοι αξιωματούχοι απηύθυναν έκκληση στον Ερυθρό Σταυρό να βοηθήσει στην απομάκρυνση των ασθενών από το νοσοκομείο.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει κάνει προς το παρόν κανένα σχόλιο.

Στο μεταξύ παρέλυσε σήμερα η κατεχόμενη Δυτική Όχθη, εξαιτίας της γενικής απεργίας που ήρθε ως αντίδραση στους σφοδρούς χθεσινούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς της Λωρίδας της Γάζας που στοίχισαν στη ζωή σε τουλάχιστον 140 ανθρώπους.

Η έκκληση για την απεργία απευθύνθηκε από τα συνδικάτα και πολλά ισλαμιστικά κινήματα, πριν λάβει επίσης την υποστήριξη της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, η οποία ζήτησε να πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις σε ολόκληρο το παλαιστινιακό έδαφος μετά τις 21:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και τη διακοπή της νηστείας του Ραμαζανιού.

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη μια έκτακτη συνεδρίαση με θέμα την επίθεση του Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας έπειτα από αίτημα της Αιγύπτου, της Παλαιστίνης και ισλαμικών κρατών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός.

Το αίτημα της Αιγύπτου, που υποβλήθηκε στις 18 Ιουλίου και έγινε εξ ονόματος της ομάδας των αραβικών χωρών, υποστηρίχθηκε από τουλάχιστον 16 χώρες σε σύνολο 47, μεταξύ αυτών η Κίνα, η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία, όπως απαιτείται από το καταστατικό για τη σύγκληση μιας έκτακτης συνεδρίασης. Το αίτημα έχει υπογράψει και η αποστολή της Παλαιστίνης στα Ηνωμένα Έθνη, όπου έχει καθεστώς παρατηρητή.

Διαβάστε επίσης: Παλαιστινιακά εδάφη: Πένθος και απεργία στη Δυτική Όχθη