ΚΟΣΜΟΣ

Λωρίδα της Γάζας: Νεκροί τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες

Λωρίδα της Γάζας: Νεκροί τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες

Τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στη Γάζα κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, όπως γνωστοποίησε εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Οι τρεις στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους όταν σημειώθηκε μια έκρηξη τη στιγμή που εντόπισαν μια σήραγγα, από αυτές που χρησιμοποιούν οι Παλαιστίνιοι για να εξαπολύουν επιθέσεις στο Ισραήλ, σε ένα σπίτι στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

«Το σπίτι και η σήραγγα είχαν παγιδευτεί με δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς που πυροδοτήθηκαν» διευκρινίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο στρατός.

Με τους τρεις νέους θανάτους, αυξήθηκαν στους 56 οι Ισραηλινοί στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί από την 8η Ιουλίου, όταν ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στον παλαιστινιακό θύλακα.

Εξάλλου, άλλοι 27 στρατιώτες τραυματίστηκαν σήμερα σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας ενώ καταστράφηκαν 40 "τρομοκρατικοί στόχοι". Ο στρατιωτικός διοικητής της Νότιας περιοχής, που περιλαμβάνει και τη Γάζα, στρατηγός Σάμι Τούργκεμαν, εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι ο ισραηλινός στρατός "χρειάζεται ακόμη μερικές ημέρες για να καταστρέψει όλες τις σήραγγες".

Διαβάστε επίσης:

Ελβετία: Διαβουλεύσεις για την προστασία των αμάχων της Γάζας