ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο στρατός θα συνεχίσει τη δράση του στη Λωρίδα της Γάζας

Ισραήλ: Ο στρατός θα συνεχίσει τη δράση του στη Λωρίδα της Γάζας

Τους Παλαιστίνιους ότι ο ισραηλινός στρατός «θα συνεχίσει να μάχεται εναντίον των ανταρτών στη Λωρίδα της Γάζας για όσο διάστημα χρειαστεί και με όση δύναμη απαιτηθεί» και μετά την ολοκλήρωση της βασικής αποστολής του: την καταστροφή των σηράγγων που χρησιμοποιεί η Χαμάς, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Αφού ολοκληρωθεί η επιχείρηση για την καταστροφή των σηράγγων, οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ θα συνεχίσουν τη δράση τους σύμφωνα με τις αμυντικές ανάγκες μας - και μόνο - μέχρι να επιτύχουμε το στόχο της αποκατάστασης της ασφάλειας για τους Ισραηλινούς πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νετανιάχου στο διάγγελμά του που μεταδόθηκε από την ισραηλινή τηλεόραση.

«Η παλαιστινιακή, ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς», συνέχισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, «θα πληρώσει "δυσβάσταχτο" κόστος εάν συνεχίσει τις επιθέσεις της στο Ισραήλ». «Η Χαμάς θα πρέπει να καταλάβει, όσος καιρός και αν χρειαστεί, ότι θα πληρώσει δυσβάσταχτο κόστος, από τη δική της σκοπιά, εάν συνεχίσει τα πυρά», διευκρίνισε.

«Η επιχείρηση συνεχίζεται», αποκάλυψε ακόμα ο Νετανιάχου, διαβεβαιώνοντας ότι ο στρατός βρίσκεται κοντά στο στόχο του, την εξουδετέρωση των σηράγγων στη Γάζα.

Και αφού επιτευχθεί αυτός ο στόχος ωστόσο «ο στρατός θα ετοιμαστεί να συνεχίσει τις επιχειρήσεις του με μοναδική του έγνοια την ασφάλειά μας», υπογράμμισε, χωρίς να δώσει όμως περισσότερες διευκρινίσεις για την αποστολή που ενδεχομένως θα αναλάβουν στο μέλλον οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ.

«Οι σήραγγες της Χαμάς», υπενθύμισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, «επέτρεπαν στην οργάνωση να απαγάγει και να δολοφονεί πολλούς πολίτες».

«Θέλω να εκπληρώσω τους στόχους που θέσαμε, είτε με στρατιωτικά είτε με διπλωματικά μέσα - κάτι που θα προτιμούσα - είτε με συνδυασμό των δύο. Προφανώς θα προτιμούσα μια διπλωματική λύση, όμως όταν δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας», κατέληξε ο Νετανιάχου.

Διαβάστε ακόμα:

Τα «μαζεύει» από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας ο ισραηλινός στρατός (videos+photos)

ΗΠΑ: Σάλος με τη μυστηριώδη μαυροφορεμένη γυναίκα! (video+photos)

Τυνησία: Μυστήριο με λίμνη που «γεννήθηκε στην έρημο! (video+photos)

Γάλλος κλοτσά σκιουράκι σε γκρεμό του Grand Canyon! (video+photos)

ΗΠΑ: Βρήκαν γυμνό διαρρήκτη στο κρεβάτι τους! (video+photos)

Τρόμος στη Φλόριντα: Σφυροκέφαλος πλησίασε την ακτή! (video)