ΚΟΣΜΟΣ

Στο Βερολίνο στις 22 Αυγούστου ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών

Στο Βερολίνο στις 22 Αυγούστου ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών

Ο πρώτος αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς έλαβε πρόσκληση από τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ να επισκεφθεί το Βερολίνο στις 22 Αυγούστου.


Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική επίσκεψη στο πλαίσιο των προετοιμασιών για το συνέδριο για τα Δυτικά Βαλκάνια, που θα διεξαχθεί στη γερμανική πρωτεύουσα στις 28 Αυγούστου, σημείωσε ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας σε δηλώσεις του.

"Είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι η Γερμανία ενδιαφέρεται για την ένταξη της Σερβίας και άλλων χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση" υπογράμμισε ο κ. Ντάτσιτς.

Το συνέδριο του Βερολίνου αναμένεται να ενισχύσει τις σχέσεις της Σερβίας με τη Γερμανία και να δώσει ώθηση στην ενταξιακή πορεία του Βελιγραδίου, σημείωσε ο κ. Ντάτσιτς και πρόσθεσε πως η Αυστρία θα είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει ανάλογη συνάντηση την επόμενη χρονιά.

Ο κ. Ντάτσιτς ανακοίνωσε, επίσης, σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Β92 του Βελιγραδίου, ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Ζλάτκο Λαγκούμτζιγια θα επισκεφθεί το Βελιγράδι στις 20 Αυγούστου, ενώ τον ίδιο μήνα θα επισκεφθεί τη Σερβία και ο Καναδός υπουργός Εξωτερικών Τζον Μπάιρντ. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη υπουργού Εξωτερικών του Καναδά στη Σερβία τα τελευταία 13 χρόνια.

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει ακόμη στη διεθνή διάσκεψη που θα διεξαχθεί στις 25 Αυγούστου, την πόλη Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας για τα "μαθήματα" που πρέπει να πάρει η ανθρωπότητα από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.